Followers

Monday, July 25, 2016

Syawal 1437H | 6 Julai 2016

Bismillah.

semenjak ada facebook, twitter, instagram and another social media, blog pun semakin dipinggirkan. 

thats why update blog pun dah berbulan-bulan tak update.
ada yg dah bertahun tak berhupdate.
yeah, boleh jadi pelbagai reason yg boleh kita bagi.

raya tahun 2016. 


setelah dipujuk sepupu sebelah ayah untuk balik ke Perak, kami still tak balik sana lagi. i know what you feel. sedih jugak la tak balik sana sebab dah lama tak jumpa belah ayah.


again, this year beraya di kampung ghombau. 

same trademark, every year buat lomang sampai berpuluh2 batang.
tahun ni buat 79 batang. lagi satu yo x cukup 80 batang. 
mungkin batang buluh tak cukup satu. haihh.
yes, this year jugak beraya without atuk.
suram sikit la. terasa lainnya.
tapi, adik beradik mak still dapat berkumpul semuanya.
and sesi photography tenaka tekauu tetap ada. :)
we had two session. haha. 





raya kedua. 

di rumah sampai la hari ahad. 
duduk rumah saja?
tidak.

tetamu berbondong2 datang sampai rehat pun takde. 


raya ketiga,

adik beradik mak datang rumah. tidur sekali. 

adegan dlm group whatsapp,


pakcup (pakcik) tanya, 

"sana kedai mamak bukak tak malam2?"
"nak tengok euro ni haa."
"ado channel bola tak?"

me: "channel bola berapa?" (for the 1st time aku amik tau pasal channel bola. haihh )


pastu adik beradik laki pulak bising dlm group whatsapp, 


abg 1: "kak, cuba tgk channel 8** (apetah. tak ingat dah) 

me: mana ade langgan da channel tu. 
abg 2: habih la. dah la depa nak tgk bola. 

entah mcmana malam tu ade pulak channel tu dkt astro rumah ni.


me: "siap lah pagi nanti. x lena lah tidur."


France vs German. 


nasib la baby dekat rumah tu ok je. 



after all, memang seronok walau memenatkan melayan tetamu.

walau ade kes budak yg sama datang beraya. 
i know, he want duit raya lagi. haha.
saje je test time tu, 
me: "sape nak duit raya, baca fatihah sampai habis dulu."
yg lain tolak menolak. 
sorang je yg nak baca sbb yg lain x reti baca. sedih hati tengok. bukan budak kecik lagi pun semua tu. huhu. ade yg dah darjah 6, tapi x reti baca fatihah. sedih rasa.


habis cuti, sambung pulak beraya di seremban. lebih kpd ziarah sebenarnya. 


alhamdulillah. 


raya2 jugak, puasa 6 jangan dilupakan. 

dah habis puasa 6, boleh la takbir sekali time raya haji nanti. eheh. 

thats all. 



**hari isnin, bangun awal pagi. dengar bunyi game bola. ingatkan adik tgah tengok tv. rupanya tv tengok dia. sempat la tgk Portugal masukkan gol. pelik tengok Ronaldo tak main. rupanya injured. 

tengok bola setelah bertahun tak tengok. 
ingat lagi dulu2, yg layan bola, abangku yg sulung and adik perempuan ku yg sorang tu. semangat deh. 
yg lain tengok bola macam ni muka memasing. -_-'


eh, ade lagi rupanya. >___<



ok. kali ni betul. 

itu sahaja. 

No comments: