Followers

Wednesday, February 3, 2016

new life

Assalamualaikum wbt.

dari haritu lg nak update blog, tapi asyik bertangguh2.

for 2016,
and for January, specifically.
i'm done for KLS.
apa tu KLS? Karnival Lepasan Sekolah. and im handling, (not handling). im one of ajk  KLS N9. alhamdulillah, everything going smoothly. alhamdulillah, syukur.

after KLS, struggling mengemas rumah utk pindah rumah lain. nak taknak kena keluar by that day jugak. penat memang penat. bawak barang pindah ke rumah sewa lain.

rumah baru  dkt tingkat 2 tp mcm tingkat 3. tangga dia tinggi. my new housemate tolong.

katanya lif rosak. so, kena angkat barang yg berat tu ke tingkat 2. settle angkat semua barang, lepaskan lelah sekejap.
suddenly, housemate cakap,
"ana rasa lif dekat sini dah ok laa"

aku jawab,
"jgn macam2, kalau elok siap laa"

suddenly dengar bunyi lif 'ting!'
pandang housemate yg senyum2 tu.
"AZIMAH!"

then, she said.
"takpe, arini kita tak exercise lagi. anggap je ni one of our exercise."

haru jeee.

esoknya,
excited beli barang dapur.konon2 nak masak. bila sampai rumah, tengok tong gas xde. lulz.

smpai sekarang tak beli lagi tong gas.
haru.

ok,  tu je nak citer.
after all, im happy. alhamdulillah. :)

No comments: