Followers

Monday, February 22, 2016

one of chapter of my life

Bismillah...
activate semula facebook yg dah lama tqk buka. hajat dihati, mahu delete account facebook tu sebab dah ada account facebook lain.

sebelum nak delete tu, buka 1 group facebook yg dah lama tak buka.
group 'Actuary Usim 5th Batch'
scroll down what we had discussed before.

time belajar dulu, apa2 announcement dlm group ni. nak tau pape announcement, buka la group ni.
kalau zaman sekarang ni, student will create based on whatsapp group or telegram group. more easier. you can access the group in anytime, anywhere.

1 thing yg buatkan group facebook ni special, walau bertahun kau tak buka group tu, semua maklumat or discussion still ada lagi. its like, when you access the group again, you will have a sweet memory to remember.














and,
what have i decide is,
i will not delete this account facebook because it have many memories that i can see again and it will make me smile. :)

one of chapter in my life is,
have a good friends and coursemates.
and they are,
Actuary USIM 5th Batch.
2009 - 2013.

and until now still keep in touch.
our friendship,
from 2009 and still counting inshaAllah.
knowing all of you is a blessing from Allah.

Thursday, February 11, 2016

not done yet

kerja masih belum selesai.

semalam bertukang dari tahap 1 sampai tahap 3 dgn housemate.
dan,
kami buat di malam hari.
maafkan kami jiran,
ini saja masa yang kami ada.
siang kami kerja.😂😂

minggu lepas, asking one of pakcik.
tanya tentang tong gas.
then, he ask me again.
"nak tong gas ke atau yang refill punya?"

aku pun jawab,
"tong gas pakcik."

pakcik tu cakap,
"yang tong gas tu rm100++"

apaa? buntang sekejap mataku. gulp.
"mahalnya pakcik. bukan 30 lebih je ke."

"itu yg refill punya, nak."

pindah rumah,
banyak yang kami belajar.
walau rumah bujang.-

Wednesday, February 3, 2016

new life

Assalamualaikum wbt.

dari haritu lg nak update blog, tapi asyik bertangguh2.

for 2016,
and for January, specifically.
i'm done for KLS.
apa tu KLS? Karnival Lepasan Sekolah. and im handling, (not handling). im one of ajk  KLS N9. alhamdulillah, everything going smoothly. alhamdulillah, syukur.

after KLS, struggling mengemas rumah utk pindah rumah lain. nak taknak kena keluar by that day jugak. penat memang penat. bawak barang pindah ke rumah sewa lain.

rumah baru  dkt tingkat 2 tp mcm tingkat 3. tangga dia tinggi. my new housemate tolong.

katanya lif rosak. so, kena angkat barang yg berat tu ke tingkat 2. settle angkat semua barang, lepaskan lelah sekejap.
suddenly, housemate cakap,
"ana rasa lif dekat sini dah ok laa"

aku jawab,
"jgn macam2, kalau elok siap laa"

suddenly dengar bunyi lif 'ting!'
pandang housemate yg senyum2 tu.
"AZIMAH!"

then, she said.
"takpe, arini kita tak exercise lagi. anggap je ni one of our exercise."

haru jeee.

esoknya,
excited beli barang dapur.konon2 nak masak. bila sampai rumah, tengok tong gas xde. lulz.

smpai sekarang tak beli lagi tong gas.
haru.

ok,  tu je nak citer.
after all, im happy. alhamdulillah. :)