Followers

Friday, December 30, 2016

bukan kebetulan








"kita tak duduk di sini secara kebetulan. semuanya Allah dah aturkan."

tunduk dan terdiam aku mendengar kalam ini. Ya, betul. semuanya Allah dah aturkan. Percaya dengan aturan Allah. walau apa pun perjalanan hidup kita sekarang ni, percaya sebenarnya perjalanan ni semua Allah yang aturkan. perjalanan hidup kita takkan sama dengan orang lain. semuanya berbeza. 

Dan kita tak duduk di sini secara kebetulan. ada sebab Allah ciptakan kita. bukan sekadar jalani kehidupan dekat dunia ni semata untuk kehidupan sendiri. Secara terang lagi bersuluh, Allah jelaskan matlamat hidup kita dekat dunia ni, 

surah albaqarah: ayat 30






*dah lama ada dalam draft, baru nak post. 

Thursday, December 22, 2016

positive vibes









"Dont be afraid of failure.
you get hurt, you fall down, you are bleeding.
you're just in the 20's
there's still a long way
dont be afraid to grope in the dark
dont worry about walking in the criss-cross roads
believe in your motivation and enthuasiasm at your 20's
even if you fail, fall off and bleed,
please stand up and continue to move on."






"put forth your energy, not to regret that you didnt try your best."
"dissipate your power generously without a second thought."





~by anonymous




#positivevibes #smile :)

Tuesday, December 6, 2016

its ok to be not ok

Bismillah.


Nouman Ali Khan said in his video,

(gigih menulis. for me especially.)

Dimulakan dengan kisah Nabi Yaakob a.s dengan Nabi Yusuf a.s.

"i am only complaining about my grief  and my trouble to Allah." - profound words.
"All of us and some points in our life have grief. All of us have some kind of trouble and we like to share our grief with people around us."

"Yes, we do find comfort in each other but i will never be able to understand your pain and you will never be able to understand my pain. it will never happen. the grief that i feel, only i can feel.
you know what we do? we try to compare our grief with to somebody else's or we try to compare all your situation is similar to that situation.

every situation is unique. every hart is unique. every ache is unique.
and the only one who truly understands the pain that you're going through is Allah.
The only one who truly truly understand what you're going through and symphatize with you like no one is capable of sympathizing with you even the best of your best friend is going to be Allah.

I know something from a lot people dont know.

putting trust in Allah. knowing that He understands you like nobody else can understand you.
knowing that He feels for you like nobody else can feel for you.
He sympathizes woth you like nobody else can sympathize with you.
so, your first wave to complaint is to Allah.

'Ya Allah, you know what im going through.'

people have a loss and when they have a loss in the family, they are cry. and their family members very insesitive tell them you shouldnt be crying. you should be patience or you should be happy because your father is in Jannah.

Yes, we should be happy because they are in Jannah but we were also human being and we cry and its ok to be sad.

im only crying to Allah. this is between me and Allah. Allah did  not deny that beautiful emotion that is sadness.

its ok for you to be sad. its ok for you to cry.
it is necessary for you and Allah is not think less of you that you dont have patience and Allah didnt create robots. He create people with emotion and even prophets had these emotions and they are validated in the Quran. so how we can deny this of people, we can't.

May Allah give us relief in our moments of sadness and allow us to not be oppressive to ourselves and to others when it comes to expressing our emotions.

"Allah is never far away no matter how dark it gets.
 Allah bring lights, everything is in the hands of Allah."

Friday, November 25, 2016

im talking about him again :')












10 November 2016; 7.10 am

i was very shocked when i heard that you're leaving from this dunya.
i'm speechless...
so, i was in a daze for a few weeks until today.
i took for granted that until the very end of your life.
i cant stop thinking about you.
before sleep, i will see your picture.






this morning, akak bangun solat tahaujd.
when i pray, i told to Allah that i missed you.
i wanna meet you. im crying in front of Allah again.
ayah. akak rindu ayah. seriously.



mak always talking about you, ayah.
she's pretend strong in front of us.
but somehow, akak selalu nampak mata mak merah menahan airmata dari jatuh bila mak cakap pasal ayah.







#pretendstronginfrontofothers.
















Thursday, November 24, 2016

pergi terlalu awal - ayah

Bismillah. 


ada waktu yang kita akan teringat dengan orang yang kita sayang, tapi dah tak boleh nak jumpa lagi dekat dunia ni. waktu tu kita rasa macam tak boleh nak move on.

satu satu memori yang pernah kita cipta bersama akan teringat sampai nak ulang balik masa tu. rasa nak jumpa sangat tapi kita tahu, kita takkan boleh jumpa orang yang dah tinggalkan dunia ni lagi.waktu tu air mata dah tak terkeluar.. kita akan jadi senyap. taknak bercakap dengan orang. dan rasa nak duduk seorang diri. orang bermesej, ber whatsapp, semua kita tak balas. 

kita akan asyik termenung sampai tak sedar rupa-rupanya kita tengah termenung. 
Allahu. 

Engkau saja yang tahu perasaan aku. 
secara zahirnya, alhamdulillah sihat dengan nikmat kesihatan yang Kau berikan. 
ku tahu ajal maut memang dah ditentukan dan kena redha dengan pemergian orang yang kita sayang. 
sebab, dia hanyalah pinjaman semetara. 
dengan kematian, Kau ingatkan kepada kami bahawa semua milik kita di dunia ni hanya pinjaman. semuanya Engkau punya. 
dan bila-bila masa Kau boleh ambil semula. 

kali terakhir jumpa ayah, bulan 9. akak balik bulan 10 tapi ayah keluar pergi Pahang. 

masih terngiang-ngiang dekat telinga ni, ayah cakap dekat akak,

"kak, ayah dah tak lama dah ni."

masa tu, akak fikir, 'apalah ayah ni. mengarut je.' sebab waktu tu ayah sihat. 

sebenarnya, ayah dah cakap dengan ramai orang yang dia dah tak lama. tapi tak sangka, apa yang ayah cakap tu betul. 

tahun ni memang terasa lain lagi-lagi waktu raya. for the first time, ayah layan anak-anaknya bergambar. gambar selfie pun layan. waktu tu kami seronok sangat-sangat. ayah spend masa dengan kami. layan cucu. seronoknya waktu tu.


ayah... (mata panas pulak) 

harini cukup 14 hari ayah pergi. harini hari khamis. bila tengok jam pukul 7 pagi, akak akan teringat ayah. waktu tu lah ayah pergi. ayah nak tau tak, ayah pergi senang sangat. mak cakap, nampak ayah macam tidur je. kami semua terkejut yang ayah dah pergi. 

ingat lagi bila didi call akak, cakap ayah dah takde, akak cakap dekat didi,
"jangan main-main dengan benda macam ni." lepas didi letak fon, Allah je tau perasaan masa tu... bukan ke pagi tu apis dengan nudin nak bawak ayah pergi klinik sebab batuk ayah tak elok...


ayah...

terima kasih ayah...
sebab membesarkan kami sampai sekarang. 
maafkan kami sebab tak sempat nak balas jasa ayah. 
kami sayang ayah walau tak bercakap sangat. 
sebab kami tau, itu cara ayah. 
ayah suka bagi nasihat dekat akak. 
akak suka dengar nasihat ayah.
suka dengar cerita ayah...

cepatnya masa berlalu. 
awalnya Allah jemput ayah. :')


ayah, 
akak akan sentiasa sedekahkan al-fatihah buat ayah. 
moga ayah ditempatkan bersama orang yang beriman dan beramal soleh. 


Allahyarham Ismail bin Zainal Abidin
13 September 1957 - 10 November 2016
59 tahun.

Allahummaghfirlahu warhamhu wa'afihi wa'fu'anhu.


#akakmenangislagi #staystrongfadh #youneedtomoveon 

*maafkan saya jika saya tak balas mesej/whatsapp. (telegram dah uninstalled. nanti saya install semula. bila saya dah ready untuk berhadapan dengan semua orang dan juga komitmen) 
*terima kasih sebab memahami. 
*i need more time.



Monday, November 7, 2016

#NotaKehidupan1










disaat sepetang bersama housemate, 
hanya berdua, azie dan dila. 

"asar dah masuk. jom solat jemaah sama-sama." ajak dila kepada azie.
usai sahaja solat asar, azie dan dila membaca al-mathurat bersama. tatkala azie membaca doa rabithah, terdengar pitu rumah dibuka. oh ya, iza dan ida baru balik dari kerja. ternampak kami membaca mathurat, mereka duduk bersama. sedang azie membaca doa rabithah, terdengar seperti suara menangis daripada azie. 

"haish, sedih la pulak." kata azie. dila memandang wajah azie. lama. begitu juga dengan iza dan ida. kemudian iza ke arah azie sambil memeluk azie. 

"kak dila, tolong sambungkan doa." kata iza. 
"takpe. boleh teruskan baca." kata azie pula kepada kami. sekejap sahaja membacanya, bacaan doa tak dapat diteruskan. dila menyambung bacaan doa sambil hati menghayati bacaan doa rabithah itu.

antara bait-bait doa rabithah yang dibaca, 


Ya Allah, sesungguhnya Engkau mengetahui bahawa sesungguhnya hati-hati kami ini,
telah berkumpul kerana cinta-Mu,
dan berjumpa dalam ketaatan pada-Mu,
dan bersatu dalam dakwah-Mu,
dan berpadu dalam membela syariat-Mu.
Maka ya Allah, kuatkanlah ikatannya,
dan kekalkanlah cintanya,
dan tunjukkanlah jalannya,
dan penuhilah ia dengan cahaya yang tiada redup,
dan lapangkanlah dada-dada dengan iman yang berlimpah kepada-Mu,
dan indahnya takwa kepada-Mu,
dan hidupkan ia dengan ma'rifat-Mu,
dan matikan ia dalam syahid di jalan-Mu.
Sesungguhnya Engkau sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.




Amin ya Allah. 














Friday, October 28, 2016

monolog #1 : Boleh ke?








"kau rasa kan, aku boleh buat tak?"

muka berfikir-fikir.

"boleh buat asalkan confident. dan konsisten. :) " jawab kawan kepada soalan yang ditanya.


"yeke?" diri persoalkan lagi.

kawan yang menjawab tadi pun menepuk bahu sambil berkata,

"ya, kau boleh buat. aku percaya dekat kau." dia senyum lagi.


diri terasa bersemangat kembali.

'ya, aku boleh buat.' aku berkata dalam hati.





#MoodBangkitKembali



Tuesday, October 18, 2016

struggling out of comfort zone







when someone you love is asking for your help, you will trying to help her as much as you can.
but, when you realize you cant help her, you can do nothing.

after that, you realize you can help her with your hardwork but you must leave the comfort zone. can you do it? And without you realize, when you work hard, its actually help yourself too.

thank you because asking me for helping you.
because of that, i know im in comfort zone. and you already wake up me from my sleep.
thank you so much.
and until now, im struggling to help you without you notice it.

Saturday, October 15, 2016

random thought 2







"siapa yang semangat harini? Mesti Qiam dia paling bagus sekali harini."



deep. sentap. 
aku bangun qiam ke pagi tadi?
muhasabah sekejap. 


kehidupan akan tersusun bila mutabaah amal kita tip top. 
kuncinya, mutabaah amal.



Friday, October 14, 2016

# random 1












".... kena ada saving banyak waktu muda ni.
bila saving banyak, boleh pencen awal.
dan boleh fokus D& T. "














Monday, August 1, 2016

#babbling 1

Bismillah. 


yesterday, i just wanna talk with someone. 
i called my friends. 
no one answer my call. 
so sad. 


after that, she called me back. her name is mijah. 
calling me 30 minutes then i said,

"ok mijah, nanti habis kredit kau telefon aku. ok la, ..."
"fadh, takkan dah nak bye dah. its ok la... talking again... until,

the call ended. and i was laugh. 
"her credit must be finish already." then, i called her back.
continue talking. adding 30 minutes more. 
we were talking in 1 hour already. 
after talking with her, i smile.


i just wondering,
why im very comfortable with her. 
not with someone who near with me. 
she's far away from me. 

when i wanna talking with someone,
she will be my best person to talk. 
she just listening what i want to talk. 
sometimes give me some advise. 
and comfort me. 

i hope you're not married so soon mijah. 
if not, who i want to talk. :( 

she said, if she married, 
just called her anytime. 

i said, 
we will see, mijah. 

so far what have i seen in my life,
my friends who got married, her life is different. 
yes, the phase is different too. 
from single to married woman. 

i dont think we can call freely with them until 1 hour like yesterday.

i miss you, mijah.
how come you are so far from me. 

miss the old days. 
i dont know how to thanks to you. 
maybe one day, i will go to your place, inshaAllah. 

*****
life is a lesson. 
if people put you down, dont let them put you down again. 
get up. 
smile. 
lets get life better than them. 


missing the old fadh. where are you now?  :'(

Monday, July 25, 2016

Syawal 1437H | 6 Julai 2016

Bismillah.

semenjak ada facebook, twitter, instagram and another social media, blog pun semakin dipinggirkan. 

thats why update blog pun dah berbulan-bulan tak update.
ada yg dah bertahun tak berhupdate.
yeah, boleh jadi pelbagai reason yg boleh kita bagi.

raya tahun 2016. 


setelah dipujuk sepupu sebelah ayah untuk balik ke Perak, kami still tak balik sana lagi. i know what you feel. sedih jugak la tak balik sana sebab dah lama tak jumpa belah ayah.


again, this year beraya di kampung ghombau. 

same trademark, every year buat lomang sampai berpuluh2 batang.
tahun ni buat 79 batang. lagi satu yo x cukup 80 batang. 
mungkin batang buluh tak cukup satu. haihh.
yes, this year jugak beraya without atuk.
suram sikit la. terasa lainnya.
tapi, adik beradik mak still dapat berkumpul semuanya.
and sesi photography tenaka tekauu tetap ada. :)
we had two session. haha. 





raya kedua. 

di rumah sampai la hari ahad. 
duduk rumah saja?
tidak.

tetamu berbondong2 datang sampai rehat pun takde. 


raya ketiga,

adik beradik mak datang rumah. tidur sekali. 

adegan dlm group whatsapp,


pakcup (pakcik) tanya, 

"sana kedai mamak bukak tak malam2?"
"nak tengok euro ni haa."
"ado channel bola tak?"

me: "channel bola berapa?" (for the 1st time aku amik tau pasal channel bola. haihh )


pastu adik beradik laki pulak bising dlm group whatsapp, 


abg 1: "kak, cuba tgk channel 8** (apetah. tak ingat dah) 

me: mana ade langgan da channel tu. 
abg 2: habih la. dah la depa nak tgk bola. 

entah mcmana malam tu ade pulak channel tu dkt astro rumah ni.


me: "siap lah pagi nanti. x lena lah tidur."


France vs German. 


nasib la baby dekat rumah tu ok je. 



after all, memang seronok walau memenatkan melayan tetamu.

walau ade kes budak yg sama datang beraya. 
i know, he want duit raya lagi. haha.
saje je test time tu, 
me: "sape nak duit raya, baca fatihah sampai habis dulu."
yg lain tolak menolak. 
sorang je yg nak baca sbb yg lain x reti baca. sedih hati tengok. bukan budak kecik lagi pun semua tu. huhu. ade yg dah darjah 6, tapi x reti baca fatihah. sedih rasa.


habis cuti, sambung pulak beraya di seremban. lebih kpd ziarah sebenarnya. 


alhamdulillah. 


raya2 jugak, puasa 6 jangan dilupakan. 

dah habis puasa 6, boleh la takbir sekali time raya haji nanti. eheh. 

thats all. 



**hari isnin, bangun awal pagi. dengar bunyi game bola. ingatkan adik tgah tengok tv. rupanya tv tengok dia. sempat la tgk Portugal masukkan gol. pelik tengok Ronaldo tak main. rupanya injured. 

tengok bola setelah bertahun tak tengok. 
ingat lagi dulu2, yg layan bola, abangku yg sulung and adik perempuan ku yg sorang tu. semangat deh. 
yg lain tengok bola macam ni muka memasing. -_-'


eh, ade lagi rupanya. >___<



ok. kali ni betul. 

itu sahaja. 

putaran kehidupan


Firdaus - Putaran Kehidupan

Saat kau melangkahkan kaki
Jatuh dan bangun sendiri
Semuanya mampu kau redahi

Saat usiamu telah dewasa
Cabaran datang bertimpa
Kau kecewa derita sengsara

Hapuskanlah air matamu
Redha dan teruskanlah usahamu
Pasti kau akan mengerti
Hidup ini
Putarannya tersendiri

Hentikanlah air matamu
Biarkanlah kisah duka itu berlalu
Mendung hari takkan selalu
Sinar bahagia, oh pastikan kau ketemu

Oh pastikan kau ketemu..

Saturday, July 23, 2016

#throwback Ramadhan 1437H

Bismillah.


sekian lama tak menulis di sini.
usia pun semakin meningkat.

tulisan di sini sekadar untuk ingatan diri sendiri yg terkadang perlukan kekuatan tika lemah.
alhamdulillah, masih berkesempatan untuk menyambut bulan ramadhan pada tahun ni.

alhamdulillah,
thumma alhamdulillah,
thumma alhamdulillah.

memang banyak masa bersendirian.
alhamdulillah dapat beriktikaf di masjid sambil berkenalan dgn kakak dan makcik2 yg ada di situ.
jujur, kurangnya pemudi di situ.

pabila bangun qiamullail di situ.
hati mudah terusik.
mudah sangat air mata jatuh.

ya,
menangis kerna,
dosa yg semakin menimbun.
hanya diri yg tahu tentang diri.


 candid. 
mencari sinar cahaya untuk dibuat peneman tilawah.
-housemate.


waktu selepas subuh.
subhanallah. 


khemah kecil buat sekeluarga yg ingin merasakan iktikaf bersama.


kenalan bukan sama umur. 
alhamdulillah, kita dipertemukan.
:)



#Sampaikanlah kami ke bulan Ramadhan akan datang, ya Rabb.
#Moga amalan di terima Allah.

sth-to-remember

23 Julai 2016 | Sabtu





















mimpi.
menakutkan.
dan 
mengerikan. 





















Tuesday, May 24, 2016

Perjalanan

Bismillah..


Kisah perjalanan ke tempat kerja.

boleh dikatakan ada je perkara yang boleh aku ambil sepanjang perjalanan sambil tengok sekeliling dan keindahan alam.

harini, sedang aku tengah menunggu trafic light bertukar warna hijau, ku lihat jalan sebelah di hadapan ku kereta berjalan perlahan. trafic light di sana dah bertukar warna hijau. ada 2 buah lori yang besar di sebelah kirinya. di tengah2 nya kulihat ada satu motor yang enjinnya mati. start berkali2 tapi belum berjaya. kereta di tepi melaju terus memotong laluan motor di tengah2 tu.

yang bawa motor tu seorang indian. di belakangnya ada alat pemotong rumput. mungkin bekerja sebagai pemotong rumput. motornya,aku lihat dah uzur sangat. entah kenapa aku rasa sayu. dah la baru lepas hujan. jalan pun masih basah.

bila hujan je dan hatiku rasa sayu, aku selalu terfikir,
'harini siapa yang meninggal dunia ye?'

kejadian lain,

hari yang sebelumnya,

waktu dalam perjalanan jugak, tetiba kereta di hadapan ku berhenti. aku fikir, dah kenapa berhenti di tengah2 jalan ni?

lepas tu, aku nampak, seorang uncle lalu membawa basikal. di belakangnya ada banyak kotak2 dan besi. mungkin nak dibawa ke tempat kitar semula. uncle tu usianya mungkin dalam lingkungan 60-an.aku lalu bersebelahan uncle tu dan uncle tu senyum pada aku.  entahlah. semua ni mengusik jiwa aku.

terkadang, kita rasa kehidupan kita susah. banyak cabaran dan dugaan yang Allah nak uji. Tapi, sebenarnya ada lagi kehidupan orang lain yang lebih susah daripada kita dan masih tersenyum. :)

Monday, February 22, 2016

one of chapter of my life

Bismillah...
activate semula facebook yg dah lama tqk buka. hajat dihati, mahu delete account facebook tu sebab dah ada account facebook lain.

sebelum nak delete tu, buka 1 group facebook yg dah lama tak buka.
group 'Actuary Usim 5th Batch'
scroll down what we had discussed before.

time belajar dulu, apa2 announcement dlm group ni. nak tau pape announcement, buka la group ni.
kalau zaman sekarang ni, student will create based on whatsapp group or telegram group. more easier. you can access the group in anytime, anywhere.

1 thing yg buatkan group facebook ni special, walau bertahun kau tak buka group tu, semua maklumat or discussion still ada lagi. its like, when you access the group again, you will have a sweet memory to remember.














and,
what have i decide is,
i will not delete this account facebook because it have many memories that i can see again and it will make me smile. :)

one of chapter in my life is,
have a good friends and coursemates.
and they are,
Actuary USIM 5th Batch.
2009 - 2013.

and until now still keep in touch.
our friendship,
from 2009 and still counting inshaAllah.
knowing all of you is a blessing from Allah.

Thursday, February 11, 2016

not done yet

kerja masih belum selesai.

semalam bertukang dari tahap 1 sampai tahap 3 dgn housemate.
dan,
kami buat di malam hari.
maafkan kami jiran,
ini saja masa yang kami ada.
siang kami kerja.😂😂

minggu lepas, asking one of pakcik.
tanya tentang tong gas.
then, he ask me again.
"nak tong gas ke atau yang refill punya?"

aku pun jawab,
"tong gas pakcik."

pakcik tu cakap,
"yang tong gas tu rm100++"

apaa? buntang sekejap mataku. gulp.
"mahalnya pakcik. bukan 30 lebih je ke."

"itu yg refill punya, nak."

pindah rumah,
banyak yang kami belajar.
walau rumah bujang.-

Wednesday, February 3, 2016

new life

Assalamualaikum wbt.

dari haritu lg nak update blog, tapi asyik bertangguh2.

for 2016,
and for January, specifically.
i'm done for KLS.
apa tu KLS? Karnival Lepasan Sekolah. and im handling, (not handling). im one of ajk  KLS N9. alhamdulillah, everything going smoothly. alhamdulillah, syukur.

after KLS, struggling mengemas rumah utk pindah rumah lain. nak taknak kena keluar by that day jugak. penat memang penat. bawak barang pindah ke rumah sewa lain.

rumah baru  dkt tingkat 2 tp mcm tingkat 3. tangga dia tinggi. my new housemate tolong.

katanya lif rosak. so, kena angkat barang yg berat tu ke tingkat 2. settle angkat semua barang, lepaskan lelah sekejap.
suddenly, housemate cakap,
"ana rasa lif dekat sini dah ok laa"

aku jawab,
"jgn macam2, kalau elok siap laa"

suddenly dengar bunyi lif 'ting!'
pandang housemate yg senyum2 tu.
"AZIMAH!"

then, she said.
"takpe, arini kita tak exercise lagi. anggap je ni one of our exercise."

haru jeee.

esoknya,
excited beli barang dapur.konon2 nak masak. bila sampai rumah, tengok tong gas xde. lulz.

smpai sekarang tak beli lagi tong gas.
haru.

ok,  tu je nak citer.
after all, im happy. alhamdulillah. :)

Tuesday, January 26, 2016

membakar kalori dgn seronoknyaa

"pakcik, sy nak tukar waktu sewa court pukul 9 boleh?"
"court dah full cik kak. bukan sewa pkul 8 ke"
"tu laa, sy call byk kali td nk bgtau tukar jam"
"pukul 9 full cik kak. main dkt court bola keranjang pun bole. kt situ terang."

masuk court badminton, nampak Dr Zainurrashid dgn anak2nya main. terbaiklaa.

court mmg penuh time tu, ktorg surrender. main dkt court bola keranjang. angin kuat sgt. nak main bdminton pun jd x best. last sekali ktorg masuk balik court badminton.

gaya jalan buat mcm gangster padahal kakak2 muslimah dtg nak main badminton. aku bisik kat sarah, "relaks laa, yg main ni sume budak sekolah je."
(buat muka eksyen)boleh acah2 kacau dorang.ahah. jahat kau fadh.

baru je duduk tak sampai seminit, tetiba budak yg tgah main court berpindah.
apa lg, peluang di depan mata. rugi tak grab. lalala

ktorg pun pgi court yg kosong n main dgn seronoknye. tetiba, org kaunter tu dtg court buat spotcheck n pndg semacam. then, slowly dtg dkt aku.

"ni dah bayar belum ni."
"belum. xde org court ni."
"ape tak nye, korang halau dorang main tmpt lain."
"ahah. ktorg tak halau.dorang pg dgn sendiri jee. takpe, kalau da ade org, ktorg stop main."
"kalau nak main kat court ni, bayar dkt kaunter atau dkt sy."
"uishh, xpe ke ni. kata tadi ade org."
"dorang dah habis main tapi nak tmbh jam lg."
"owhhhhh, ok2. nah sewa duit court."

teringat kata pakcik kaunter tu,

"walau muka cantik mcmana pun, court tetap takkan dapat."
yg cantik tu sarah, bukan aku. lulz.

p/s: pakcik, sy dapat main dkt court.

pakcik ni aku agak dlm umur 30-an. selamba je aku pnggil pakcik.

#releasetentionbersamabadminton
#nakmainlagi