Followers

Saturday, July 25, 2015

Ukhuwwah kerana Dia

Nurfadhilah & Nurfarrah Ain

Post yang diconteng di wall fb Nurfadhilah Ismail 2 tahun lepas. rindu katanya sampai tercipta bait-bait indah mengenai ukhuwwah.lepas tu tanya, sapa yang tulis status tu? haha.

kita kenal waktu jadi fasilitator dalam program KRIM 2 tahun lepas. kenal kejap je tapi rasa macam da lama kenal. time nak balik tu rasa macam taknak balik. hmm, susah nak ungkapkan.
Then, keep contact via fb.
jumpa semula dalam program SKGP, 2014. dalam bulan 10 macam tu.
start situ, kita keep contact. kita jadi rapat lepas pergi misi banjir dekat Jerantut, Pahang awal tahun haritu...jadi mentor KLS sama-sama...then, kita jadi lebih rapat lagi. maybe kita ada banyak persamaan? ke tak? haha. banyak yang sama kan? 
banyak perkara yg dah dikongsi bersama samada rahsia sulit ataupun tak. (tapi tak semua. tak boleh nak lawan atie Nur Izzati Azizul.hehe)
diminta tolong untuk jadi peneman sebelah di saat akad nikah...tukang touch up, walau tak reti, peneman outdoor photoshoot, tolong merewang, peneman tidur malam sebelum akad nikah. eh, yang ni shima yang teman, bukan fadh. banyak story yang dicerita antara kita berdua. keep secret okay. hehe.
moga ukhuwwah kita akan kekal sampai bila-bila walaupun jauh di mata, walau dah berubah status menjadi zaujah. (tak reti nak buat ayat cantik-cantik. almaklumlah, dah lama tinggalkan subjek Bahasa Melayu)

Moga jadi zaujah yg taat pada perintah Allah dan zauj.
Moga baitul muslim yg dibina menjadi qudwah buat akhawat yg lain dan masyarakat, inshaAllah.
sayang enti kerana Allah.
kepada Puan Nurfarrah Ain Harraf Ain
tak banyak cakap orangnya
tapi selalu buat orang ketawa.
just wanna let you know, 
fadh rasa sangat2 bersyukur dapat kenal farah @ farah yippie @ ain @farah.deyndang
banyak nye nama awok. haha. 
actually taknak buat mata ni masuk habuk. 
Barakallahu lakuma wa baraka alaikuma wajamaa bainakuma fil khair.
Moga Allah berkati pernikahan kalian berdua.



 best dapat kenal  dengan syiqah n syima... awesome.






ukhwah fillah abadan abada.
may Allah bless us
doakan fadh menyusul pulak lepas farah. ;)

Lots of love, 
Nurfadhilah Ismail.

No comments: