Followers

Sunday, August 18, 2013

jalin ukhuwwah with primary schoolmate

Bismillah

100813

"Korang, sape nak join raya besok." Anati post di group fb " skp12 1997 - 2002"

8 buah rumah beraya.
Rumah anati, izan, emy, piqa, walimah syafiq, ayed, fidzah n last but not least rumah faizol.

Lama dah tak jumpa.update tentag diri masing2.
Terkejut tak lama lg nati will be married. Terkejut aku. Bila masa tunang, tau2 je cakap jangan lupa datang walimah dia nanti.

"Nati, berapa hantaran kau mintak kat belah lelaki." Tanye azli.
"Dia tu nak survey harga hantaran tu  nati," kata mak piqa.
"Ikut kau la.aku tak banyak pun mintak.nanti kau cakap kat bakal isteri kau, life lepas kahwin lagi penting. Berapa banyak hantaran tu tak berapa penting."

Terbaik punya jawapan nati. :))

Pergi rumah guru besar aka ayah fidzah...maintain je guru besar ni dengan songkoknya. :D
Pergi rumah faizol, ayah dia masih ingat lagi ayah kitorang semua.
Terbaik la cik jaafar ni.ingatan masih kuat.

Taktau pulak walimah syafiq haritu.
Aku siap tanye lagi kat nati
"Sape kawin ea arini.ade khemah."
Syapiq kawen la.rumah sebaris pun taktau.
Haru kau fadh.
Lain kali bila balik tu, tengok semua kad jemputan dulu. Kata faizol.

Masing2 cerita balik zaman sekolah dulu.
Seriously, aku tak ingat dah.
Samar2..
Kalau citer part cikgu, memang ingat la.



Piqa will be english teacher
Anati will be journalist
Fidzah will be daie ustazah pilihan.
InshaAllah


No comments: