Followers

Thursday, July 18, 2013

internship

bismillah....

sekejap je masa berlalu.tau2 je da 2 minggu kita berada dlm bulan ramadhan.first experience, ramadhan di KL sbb aku praktikal di sini. akademi etiqa, dekat dgn jln TAR. jalan always jammed.nak cerita experience intern di akademi etiqa. aku intern under agency. so far, sekarang ni aku buat general takaful. belum sentuh lagi life takaful. baru belajar tentang product etiqa.

yang best nye kat sini, everyday ada kuliah zuhur.cuma kita je yang kena pilih samada nak pergi dengar atau tak.

staff di agency ni pun memang seronok la. terhibur sikit kalau ade dorang which are kak lynd and kak ayu. ada sorang agent, kitorang panggil cik aya. cik aya always share experience dia.sometimes, ape yang cik aya cakap, kita akan motivated secara tak sedar.,seriously.

aku tinggal kat rumah abang aku yang sulung, kat setiawangsa.aku panggil Didi. hehe.dari rumah nak ke lrt, ambil masa tak sampai 5 minit if naik bus rapidKL. if jalan kaki, ambil ,masa 15minit.jarak dia lebih daripada 1km..abg aku army. so, cara dia cakap tu macam dekat je.first time jalankaki, rasa macam nak tercabut kaki ni.ade je aku nak kenakan dia tapi tak sampai hati. lame2 ok la. tapi kesian kat kasut aku.makin lama makin haus.

sekiranya aku rajin, aku akan jalan kaki ke lrt.
sekiranya aku malas, aku akan naik bus rapidKL.

***tadi dengar kuliah zuhur, amatlah menusuk dalam jiwa setiap apa yang ustaz tu cakap. mostly about dosa.dosa2 kita.

astaghfirullahaladzim...

2 comments:

Zulaikha Muneer said...
This comment has been removed by the author.
nuraida abd rahim said...

Boleh taw x praktikal as apa eh ?