Followers

Tuesday, February 12, 2013

ujian datang bersama dengan thesis

Bismillah...

alhamdulillah, aku diuji lagi. :)
netbook rosak tatkala aku tengah menyiapkan thesis ku.
thesis tak back up. (salah sendiri)
analysis semuanya dalam netbook. T.T
menangis. hanya untuk hilangkan lelah.
mengadu dengan akhawat.
dipesan minta doa pada mak supaya semuanya ok.
solat hajat.
fadhilah yang kuat. mohon pinjam kekuatan daripada Allah.
bila hantar baiki netbook,
orang tu beritahu hard disk dah tak hidup.
possibility, nothing can be cover. 
terdiam. Ya Rabbi.
dia cakap, kalau orang lain yang hadapi case yang sama macam aku ni,
dah lama dia menangis depan dia. 
aku...
hmm, menangis dalam hati je.
sebelum ni tak pernak terjadi.
tak ambil pusing tentang back up.
nasihat buat diri, lepas ni.
apa-apa yang penting, buat back up.
save dalam pendrive ke,
upload dalam gmail ke.
tarik nafas panjang.
bangkit semula setelah menghilangkan lelah ini.
Allah. Allah. Allah.

ya Allah, aku terima ujianMu ini dengan redha. :')

p/s: menghilangkan lelah sambil memandang tasik di belakang PK. kalah dengan ciptaanMu. habis ku mengadu, dengan tasik, pokok-pokok, everything yang ada di situ. sambil membaca Love Letter from Him. :')

Allah. Allah. Allah. 
Engkaulah sumber kekuatanku tatkala diri ini lemah.

Nurfadhilah binti Ismail, tahukah kamu bahawa kamu ni kuat? YES, i'm STRONG with HIM. :')

2 comments:

mazida said...

fadhhhh. aihh. klu ada kak mazida kat ctu mmg kena bebel dah. bahaya tau wat keje xde backup ni. nak2 thesis. akak xde pesan eh dl? saba naaa. ni betul2 ujian.

nurfadhilah ismail said...

huhuhu... kak mazidaaaa... tau, akak mesti nak bebel kat kte kan. entah, tak ingat akak ade pesan ke tak.
tau takpe. serious, ujian. hukk~