Followers

Monday, December 31, 2012

December-Part 1

Bismillah...



2 Disember 2012

Last day my sister, kak Mazida as our housemate because her contract as a research assisstant was done. Even just 3 months i know her, many things we had done together. 
We had done many things together without others housemate. For example, cabut lalang yang dah makin meninggi depan rumah. Haha. Together with kak dayah.Bila singki dapur tersumbat, kita berdua yang buat. Rasa macam useless bila penat2 buat, singki tu still tersumbat.at last, call plumber. Lap kipas yang dah berhabuk sampai berkilat. Bila buka kipas level 1 je, dah rasa sejuk. The best moment, basuh karpet sama2. Aku, kak mazida and kak dayah. Pagi2 pulak tu. Tak fikir ape yang jiran fikir. Saat yang tak boleh dilupakan. (tengah ingat segala kenangan kita)

Kak mazida, you’re a good sister, you know. Seorang yang ceria, walaupun dalam hati tu ada kesedihan yang orang lain tak tau. Bila akak dah takde, rumah ni sunyi la pulak. ;) pagi2 je, “mak” kita iaitu kak dayah buat sarapan. Orang atas senyap je, tapi kita kat bawah bising2. =D We’re morning person. (Yeke ni). 

Seorang yang particular bab2 kekemasan dan cepat je tak puas hati if anything happen dekat dapur tu. Apa lagi ye. Banyak lagi la. Kita tau you’re close with kak ira and hannan. Tak salah kan, if kita nak sayang akak. Feels like tak layak pulak nak sayang akak. ;)

terima kasih yang tak terhingga sebab be one of chapter in my life. :D

Cukup di situ walaupun ada banyak lagi nak cerita.


kak mazida and kak dayah <3






6 Disember 2012

my birthday on Thursday. cuba buat macam biasa. kebetulan, on this day, my turn to give tazkirah. serious, tak tau nak bagi tazkirah tentang apa. takut drag to another topic. at last, ambil tazkirah from this blog. tentang hakikat hidup (click ini dan ini ). my classmate sang happy birthday and sanah helwah song to me before i give tazkirah. even lagunye bercampur aduk, im touched.:') 
  on that evening, my friends celebrate my birthday at Pizza Hut. rasa macam malas nak pergi because i dont have mood. kiki, mira, yaya, jiey, wani, maryam and me. yang lain tak berkesempatan untuk join because have something else to do. 

terjumpa teacher Rasyidah, cikgu SMASKP dekat Pizza Hut. she sat together with her students. tegur teacher dengan Jiey. Jiey pun kenal dia. at last, Jiey yg banyak cakap dgn teacher sbb jiey kenal teacher. im not famous during school. then, terserempak dgn Asmae, my schoolmate from SMAHMY. jumpa dalam Pizza Hut tu jugak. time ni la jumpa orang yang lama aku tak jumpa. baik punya timing.

this is the last time i celebrate my birthday with my classmate. after this, no more because we will apart. 



presents from ziey, maryam and wani :)
from Saadah :)

cake rainbow from Mijah. love it, mijah. :)
thanks a lot, mijah because u came to our house just to give this present. ;)


on that night, subhanallah. i can see the stars on the sky. love it :) 


 makin tinggi umur kita, makin dekat kita dengan kematian. always ingat akan mati ye fadhilah. supaya awak takkan lupa padaNya. dan tak berani nak buat benda yang Dia tak suka.




9 Disember 2012

balik rumah sebab dah janji dengan Pozie. pozie nak skype dengan mak. nak tengok mak. bila balik rumah je, line streamyx takde. i know you're waiting call from us by skype. i try my best. call TM for fix the service. hari ahad, streamyx dah ok. so, wait for you pulak untuk online. time tu tengahari. last2, aku call kau by phone. alhamdulillah, call tu sampai kat kau and sempat aku cakap suruh ko online. terkejut sebab celcom boleh reach smpai lubnan. kau pun terkejut kan. haha. call for the 2nd time, dah tak boleh nak reach da.

touching moment.
he's cried. tengok je dia nangis. camne aku tau dia nangis. 1st, pozie diam. then, lap air mata. lama jugak pozie mcm tu.dia pandang mak, mak pandang dia. touching. last2, aku pun masuk bilik. punya la nak sorok nangis tu daripada mak n adik2 aku yg lain. heh. lega sebab dapat tunaikan hajat pozie. 

No comments: