Followers

Sunday, December 23, 2012

miss with her

Bismillahirrahmanirrahim...

dia adalah insan teristimewa buat diriku. 

rindukan mak. :'(
aku ingin ber'pillow talk' dengan mak. 
last time aku ber 'pillow talk' with my mom, masa my brother, Didi masuk hospital. thats was the last time.
i wanna share with her. 

ingat lagi, time matriks, aku teramat cemburu kepada kawan-kawan aku. bila nak berpisah dengan mak dan ayah mereka, mereka akan peluk cium mak and ayah. aku... hanya cium tangan mak dan ayah je. 
serious, i am jealous with them.

then, i told my friends, "bestnye peluk cium dengan mak."
my friend said, "aku pernah attend satu ceramah, penceramah tu cakap, peluk cium mak ayah kalau nak berpisah. tak perlu malu dengan orang. takkan kita nak cium parent kita bila mereka dah takde nanti. on that time, mereka dah tak sedar. hug and kiss them sementara mereka masih hidup."

ya, betul tu. takkan bila mak ayah kita dah takde, baru kita nak cium mereka buat kali terakhir.
then, i decide. i wanna do that, even my other siblings not doing that. 

i hug and kiss my mom for the first time when we have a big problem in our family, and on that time, i wanna run from all of those things. its hurt actually. i know, she don't want to let me go. we were cried together. 


after that, hug and kiss my mom menjadi perkara biasa untuk diriku bila nak berpisah. :)

i remember when my brother, Pozie miss with our mom when he at Lubnan.
in our chat, "kak, peluk cium mak untuk aku."
i said, "ok, inshaAllah."
i hug and kiss my mom two times.
for the first time, i hug and kiss her and said jaga kesihatan and all that. 
for the second times,
"yang ni peluk cium dari pozie." she was cried again. 

when i said, "mak,susahnya belajar. rasa macam nak berhenti je. :( "
she will said, "kenapa ni kak. belajar takde yang senang. buat sampai habis. jangan ada rasa nak berhenti." 


mak, akak rindukan mak. :'(


No comments: