Followers

Tuesday, September 4, 2012

si kunin dan si bobot

Date: 23 August 2012
Time: 6.15pm.


sera!!! 'kunin' hilang....huhuhu~

****************************************************

mak: kak, ajar sera bawak motor.td ayah dah ajar.
akak: orang tak reti nak ajar bawak motor.camne nak ajar.
sera: ajarlah...

after puas gelak cara dia bawak motor, then in 6.30pm, selesai ajar. aku pun tunggang motor keliling sambil bawak si 'kunin' jalan2.

sera: kau bawak motor slow2 tau.nanti 'kunin' takut.
akak: yela2.tau la.

aku pun bawak dia slow2.dia duk senyap je kat bakul tu.sambil jenguk kepala sikit kat luar.sampai satu part aku nak patah balik, 'kunin' pi lompat dari bakul tu. 
aku pun hentikan enjin.kejar 'kunin'.

'kunin'!!! janganlah lari..meh la sini.

in my mind,"dah la kesayangan sera.what should i do? huu~"
puas cari, tapi tak jumpa.balik je la.
mesti kena marah balik nanti.

"sera!!! 'kunin' dah hilang~ "


'kunin'


apis: "'apa? hilang?kau ni kak~"
pozi: "kucing tu ade kaki, yang pi bawak naik motor tu pasal pe?"

apis cari 'kunin' lagi sekali.

then, sera senyap je.
"kunin, kunin, kunin."

sera: "kak, jom la cari kunin"
akak: "kalau cari pun, dah tak jumpa.puas dah cari."

then, keluar lagi sekali.tunjuk kat sera kat mane 'kunin' hilang. time tu la, jumpe pulak banyak kucing comel2.

akak: "sera, ape kate amik je kucing tu. comel je kan."
sera: "kunin"
akak: "kau janganlah camni.buat aku serba salah je.mesti kunin fikir aku nak buang dia.apelah kunin ni."

balik je.sume tenangkan hati.
akak: "sunyi la pulak rumah ni takde 'kunin'. 'bobot' mane?"
mak: "alahai.nanti balik la kunin tu.dia tau jalan balik.
akak: "nasib baik whiskas tinggal sikit je. kalau tak, takde yang nak makan."

we'll never miss the water till the well runs dry

'bobot'


malam tu, kawan apis datang.
masing2 kecoh kunin hilang.

kawan apis: "kucing tu badan dia warna kuning belang2 eh.aku ade jumpa kat rumah tu."
sera: "yea! kunin dah jumpa. kunin, kunin kunin..."

besoknye, nudin pi check kucing tu kot2 la bukan kunin.
balik je, bawak kunin. 

HAPPY...

sera: "yea! kunin dah balik~~"

p/s: sebelum ni tengok je kucing2 kat rumah tu.tak pegang pun.lepas kunin hilang, baru nak belajar sayang kucing kat rumah tu.



No comments: