Followers

Wednesday, July 25, 2012

Up and Down

assalamualaikum wbt... :)

Salam Ramadhan Hari yang Ke-5

“Sungguh, orang-orang yang beriman ialah apabila disebut nama Allah, akan gementar hati mereka, bila dibacakan ayat-ayatnya, bertambahlah iman mereka kerana-Nya, dan hanya kepada Tuhan mereka sahajalah mereka bertawakkal.”(Al-anfal:2)


after final exam, balik rumah mak cik. to see my grandma. Tok tak berapa sihat. jatuh dalam lift.
then, mak cik offer kerja. kt tempat kerja dia perlukan part time.

saya kata, "x cadang nak kerja sebenarnya. nk tengok Tok je kat sini."
at last, saya terima. kerja kat situ seminggu je. seminggu before puasa, balik rumah parent.
kerja kat tempat wasiat. Rockwills Corporation Sdn Bhd. Company ni buat wasiat. Professional Will's Writer. di Jalan Klang Lama. Company ni complete, semua ade. Department Finance, Legal, and else. even kerja one week je. kerja saya key-in wills or wasiat to a new system.kalau kat situ, sy kerja di Bahagian Custody. tempat simpan wasiat. 
so, hadap PC je la., 
in one week, dapat la 10, 000 wills. last day, pulun habis la. cecah la 1000++ sorang. haha
total wills yang perlu key-in ada dalam 70,000. they said. must be done before end of September.
income, rm50 per day. total dapat rm400 in one week.


up and down. 
terasa iman ni makin kurang. 
on the way balik rumah parent. dari dalam KTM.
depan saya, sorang perempuan. pakai niqab. pegang tafsir. 
then, dia keluar. masuk sorang lagi. perempuan pakai jubah and tudung bidang 60. duduk dekat dpan saya ganti ukht yang pakai niqab tadi.
then, dia keluar, masuk sorang lagi. pakai baju kurung + tudung labuh + niqab. ganti tempat tadi.


from KL Sentral to Seremban.
then, dapat banyak message from akhawat.
petunjuk apa yang Allah nak bagi ni?
make me thinks.
muhasabah banyak2 time tu.






laptop buat hal. --> tak start buat thesis lagi. huu~ trouble
ujian JPJ -  ...


moga ramadhan kali ini, memberikan seribu  makna buat diriku. amin. ~

No comments: