Followers

Tuesday, July 31, 2012

ramadhan month (school memories)

Assalamualaikum wbt... :)


Ramadhan hari ke-11


Alhamdulillah 3x... still dapat merasa nikmat Allah swt. 
teringat bulan puasa di sekolah. 
seronok aje. best. :)





*tadarus Quran every day.
*tilawah Quran by individual. sape yang dapat khatam Quran paling banyak, will get reward from our school.ade yang khatam 3 kali sepanjang ramadhan tu. terfikir la, camne dia boleh bace sampai khatam 3x. 
saya? sekali khatam je sepanjang ramadhan tu. alhamdulillah, daripada tak khatam. kan...
*berbuka puasa.rotate. 1st week, buka puasa dengan dorm-mate. 2nd week, buka puasa dengan usrah. 3rd week and 4th week tak ingat. yang penting, duk dekat meja yang berlainan setiap kali berbuka puasa. 
*sahur. teringat ade sekali, senior kejut dari Dewan Selera @ DS. DS depan hostel perempuan. dekat je nak pi sana.


Kak Mus: "Bangun! harini sahur lauk ayam....................punya telur." (hahaha)
saje je kak mus ni. haissh~


*time form 4, last week of ramadhan, kena tidur kat surau atas (surau di hostel perempuan). tak boleh tidur kat dorm sebab untuk bangun Qiamulail. senang sikit tidur kat surau atas.kejut sekali je. senior, tidur kat dorm. tak aci betul. tapi, bila time form 5, turn kita pulak tidur di dorm. haha.


time bulan ramadhan, memang terasa meriahnya. full with many activities. jiwa pun 'kenyang' je. 


*pukul 12, lampu kena tutup. sape yang nak stay up, sume duduk kat depan pintu. haha. belajar kat depan pintu. tapi, banyak kenangan la. dengan ade yang mengigau tengah2 malam. scary~ tapi, study punya pasal, teruskan aje.


**one of my friends said, "tak best la duk hostel. banyak na peraturan. ni tak boleh, tu tak boleh. sume tak boleh."
told you, everything they do to us, there must be a reason. actually, all of the rules were teach us.


***stay at hostel during school is the best memories cause many memories can be create such as ramadhan month. :D


"fad, nak alamat."
"asal. nak kawen da ke.hehe"
"haah. jodoh da sampai." (betul tekaanku)
"congrats! iAllah, aku sampai."


~my ex-schoolmate will be change her status end of August. congratulations!

No comments: