Followers

Saturday, June 30, 2012

3 years

Assalamualaikum wbt. :)

When people ask: “how are you?” and we answered “alhamdulillah”, they will assume that we are doing fine. But they forget that we praise Allah when we are HAPPY & SAD…

alhamdulillah, selesai sudah final exam untuk semester 6. rasa macam baru je semalam jadi first year. yeah, i know you feel too. heh. 
3 tahun sudah. kita berada di sini. 

before and after final exam

meja study
reminder
                                             

next year, final year student. thesis. and busier than before. are you ready for that? 

pernah terfikir. nak buat comparison between first year and now by pictures. mesti lain kan. :)
bila ingat balik, dulu, terasa budak laki dalam kelas tak reti buat apa2. tak matang. ye, terasa macam we handle them. geram. kemuncaknya, berselisih pendapat dan ada luahan perasaan di situ pada 2nd year. time tu, boleh dikatakan most of us got problem and not satisfied with each others. bila ingat balik, lama kan kita nak ok.

one of my friends said: "kita akan jadi mcm ni sampai final year. not ok with each others. "

then, naik sem baru. nampak perubahan dalam diri mereka, alhamdulillah. ukhuwwah antara mereka makin rapat. envy with them.
3rd year. proud with you all. ada rasa kagum dengan certain person. 
ukhuwwah antara kami, girls too. lain dengan course yang lain.


proud with our class because our class is different with others. proud with people in that class too. 
even macam2 perangai ada, we're still together. ada masalah, share sesama kita. kalau tak pada semua, pada seseorang dalam class tu. 

kiki, maryam, yaya, azie, shidah and me. riadhah same2. kalau tak di pavilion, dataran nilai pun boleh. :) "bila lagi kita dapat riadhah same2 eh. rindu at that moment."

wani jadi semakin matang bila lepas join herbalife. selalu consult dgn dia especially about this life. (dlm blog ni selalu mentioned nama wani tapi dia xtau. haha)
sometimes, nampak orang tu always happy at outside. tapi, actually they're not. 
they're more sensitive. nak bagitau ke sape? tak perlu la kan. yang penting bukan saya. i'm a serious person. really.

"orang yang selalu solat di masjid, adalah orang yang paling handsome and cool." (pernah dengar tak ayat ni.) -quote-

perasan dalam kelas tu terasa macam xde sesuatu. then, i realize why not kalau kita buat tazkirah. so, kita buat tazkirah every wednesday. share ilmu yang kita ada. for reminder too. sebab, semua orang inginkan kebaikan.takde sape yang taknak. inshaAllah, akan dibuat lagi pada next semester dengan lebih tersusun.

perasan jugak, someone try change to be a good person.

"aku rasa rugi sepanjang 3 tahun belajar kat sini.sebab banyak benda yang aku tak tahu dan baru sekarang aku tau. dan rasa ketinggalan." (Zuff, 2012)

"apa yang ketinggalan?"

"ilmu agama. aku terasa beruntung dapat kawan yang selalu ingatkan aku." (Zuff, 2012)

its okay and be thankful to Him sebab dapat kesedaran pada waktu sekarang ni.
compare to my brothers, still not get it. sometimes, jealous dengan orang yang dapat kesedaran awal. tahu. ada yang tak faham dengan situasi ni. (camne boleh sampai sini)

another story
time makan kat rumah sewa. (kalau makan, suka cerita zaman dulu2, macam time sek. tak pun isu semasa skrg ni) 

siti: "tak sangka kan, dah 2 tahun kita stay kat sini."
nur: "ingat lagi tak,  dulu ramai yang tak reti masak. yang reti masak, macam tak confident je nak masak.sekarang, semua orang boleh masak sorang2. kalau dulu, ada orang takut nak dekat dengan minyak masak. tapi, sekarang, boleh masak sendiri dah. haha."

after this, try masak cepat2 pulak ye korang. ;)

            **************************************************************

"eh, takkan kau takde cita-cita? tak tau nak jadi ape?"



3 comments:

Anonymous said...

trharu~~ lg 1 sem,,then kte smua akn brpcah~
:'(

fadh said...

ye.. da x lame dah kite kt sini...

Anonymous said...

ble nk cte psl aku fadh?haha -faiq-