Followers

Sunday, April 22, 2012

tarbiyah from SKKM

bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum wbt... :)

smlm, bersamaan 21 April 2012, Simposium Kewangan dan Keusahawanan Muslim (SKKM) telah diadakan di DKP 4, USIM. 


tidak ramai ihkwah dan akhawat yang terlibat. boleh diibaratkan sorang buat pelbagai kerja. multitasking. disebabkan kekurangan tenaga. pengalaman mengajar kita. ada yang jadi bidan terjun. asalnya uruskan protokol, jadi bahagian teknikal. saya yang handle sijil yang perlu disiapkan before program habis, turut bantu unit makanan.

apa yang boleh dikatakan, program ni banyak bagi tarbiyah pada saya dan yang lain2.
for me, i thought uruskan sijil dan disiapkan sebelum habisnya program adalah perkara yang mudah.
tapi, disebaliknya. ianya bukanlah udah seperti yang disangkakan pabila ramai peserta mengambil tindakan untuk walk-in.
its ok, at least i have experience dalam uruskan sijil. before ni, tengok kak Kas uruskan sijil untuk peserta KRIM.ingatkan senang je. ye, awak mesti cakap senang. ape je lah kan. tukar2 nama kat template sijil tu, then print out. senang.
 ye, same goes to me. i think, owh, keje ni takde la susah mane pun, boleh tolong2 unit lain dulu.

mmg tak sempat la nak key-in sume nama.
tarbiyah for me.
1) template sijil tak leh nak bukak. if buat balik, maybe tak same dgn yg dah print. ade back up dlm pendrive but pendrive tertinggal di rumah sewa.
2) buat dalam lecture hall yang takde aircond. agak panas. macam sauna.
3) tak sedar, dlm lecture hall tu ade program lain.mybe dlm pukul 3 start. beralih ke lecture hall lain.
4) next lecture hall xde lampu. dunno where the suis. buat keje dalam keadaan bergelap. nak cari bilik lain mmg xde masa dah. stay je la situ sampai sijil siap.
5) alhamdulillah, dengan penuh kesabaran yang tinggi, sijil dapat disiapkan sebelum program habis. :)
6) tapi, tu pun ade lagi comment from peserta about sijil. ;(

alhamdulillah, program berjalan dengan lancar.

*teringin nak jadi peserta. dengar semua pengisian. sungguh, best.
 penceramah jemputan:
akhi Mursyidi, Ustaz Zaharuddin, and panel forum. Ustaz Aznan, En Ariffin, Hajah Rohani.

No comments: