Followers

Monday, April 30, 2012

'Saya Islam'

Hlovate says 'Saya Islam' tu dizahirkan dengan.....

______________________________
______

“Oh....kalau macam tu sangkut je bingkai tulis ayat Kursi ke....ayat Seribu Dinar ke....tu tanda dah cukup nak jadi kita Islam,eh?Lagi besar bingkai,salut emas siap,lagi beriman,eh?”

“Ain....Ain memang suka nak cari pasal la,eh?”

“I ain’t speaking Russian,bro.I’m speaking reality here.Kalau nak ikutkan kes gantung ayat Kursi tu,my lecturer dekat uni tu pun ada ayat Kursi tergantung dalam office dia.Besar bingkai emas siap.Lawa punya khat bersulam.Tapi dia gantung sebab apa?Dia bukannya Islam pun.Sebab dia beli masa one of his conference in the Middle East.Dia gantung sebab he appeciates the art.Kalau kita pun setakat gantung je tapi tak baca dan amal,we’re no better than him then,huh?Sekadar appreciating the art?Dah tu tang mana Islamnya?

________________________________

ruang 'fill in the blanks' di atas tu dengan boleh dijawab dengan jawapan masing-masing,untuk reflection masing-masing,yes?

may Allah bless.


No comments: