Followers

Saturday, February 11, 2012

nothing impossible

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum wbt. :)

jumpa lagi kita dalam alam siber.
jumpa sape?
sapelah yang bace blog kau ni. angan2 nak tinggi je.
ok fine. blog aku ni tak ramai orang bace. yang bace pun aku sorang je.
papepun, aku nak tulis jugak.bila ada masa aku akan baca balik apa yang aku dah tulis. tak kesah pun tentang viewers ramai ke tak. (okeh, melalut. -_- ) . enough.

just nak story. tentang kawan aku.
dia sedang dalam dimensi tarbiyah. alhamdulillah.
her story.

'nak tau camne aku boleh involve dengan dunia tarbiyah ni tak.,' dia mulakan cerita.

macam ni.
ada lah beberapa orang kakak ni datang rumah aku.
dia bawak makanan. akak tu dah la datang dari jauh. tempat tu susah nak dapat transport.
dia ajak aku ke dunia tarbiyah. banyak kali dia ajak. satu hari tu, aku demam. dia datang tengok aku.
kalau kau. orang datang jauh2. lepas tu, bawak makanan. kau terharu tak. hati kau mesti tersentuh kan.
keras mana pun hati kau, at least sikit la.perasaan tersentuh tu ada dalam diri kita.
then, akak tu ajak aku g program. dia suruh ajak housemate aku sekali pergi. tapi, at last. aku sorang je yang pergi.
kau tau la aku nye pakaian macam mana kan. dorang nye pakaian sumenye tutup aurat. pakai tudung labuh.
dekat situ, aku sorang je pakai macam ni. tapi, dorang layan aku macam biasa. macam kawan2 dorang yang lain. aku lagi la terharu. 
kadang2, aku sedih. kawan2 aku tak tau aku sedih. selalunya aku akan cari dorang bila aku sedih.
tapi kan, kakak tu datang. dia tau yang aku tengah sedih.

masa mula2 tu, ada banyak persoalan kat fikiran aku.
aku tanya akak tu.

'kenapa, kalau akak datang kat surau, akak tak salam dengan saya. dengan kawan2 saya. akak salam dengan dorang2 je. jijik ke kami ni.'

'kenapa biarkan kami macam ni. dorang tak sebarkan pun ilmu yang dorang dapat pada kami. kenapa?'
banyak lagi la soalan aku time tu sampai aku nangis2 tanya dia. aku memang marah time tu.
then, akak tu explain dekat aku.



lama2 aku rasa seronok bila duduk dengan dorang.bila balik, housemate aku tengok aku happy. 
sekarang ni, kawan aku pun ikut aku sekali.
kitorang memang jenis huha huha. tapi, bila baru nak start ni. at least, hidup ni bermakna la. tak lagi buat benda yang tak penting. ada la arah tujuan kita. sekarang ni, at least tudung aku labuh sampai dada. tak macam dulu. ni semua baru permulaan.
aku takde lah buat perubahan drastik macam ada sorang ni dia straight pakai tudung bidang 60.



kakak tu cakap. 

'persahabatan tu indah jika kerana Allah.'
:')
******************************************
never feel sad on losing anything in your life, because whenever a tree loses its leaf, a new leaf is ready to take its place.
 

No comments: