Followers

Wednesday, December 21, 2011

just a m e m o r y

Assalamualaikum wbt.. :)


9-12 Disember 2011


pada tarikh ni, saya jadi ajk dan fasilitator untuk Kem Remaja Muslim 2011 di Kem el-Azzhar, Morib.


saya telah  mengambil risiko sebab pada 12hb saya ada test risk theory. it will carry 20%. tapi, saya nak jugak pergi handle adik2 ni. before pergi kem ni, dah study sikit and tanya pada my friends which part yang saya tak faham. time pergi kem ni pun bawak buku. after habis program untuk satu hari, malam tu, before tidur saya akan study sikit. 


betul la. bila masa yang kita ada tu sedikit, time tu la kita rasa appreciate sungguh masa yang kita ada.
i was always remember to my group. kami buat kem ni, bukan untuk kami. tapi untuk kamu semua.
berjaya atau tak kem ni, semua bergantung pada adik2 semua.


kami hanya berharap pada masa akan datang, Islam akan bangkit semula.
usaha kami hanyalah sedikit kalau nak dibandingkan usaha2 yang telah dilakukan oleh  nabi2 dan para sahabat.







tak sempat bersama adik2 sampai penutup sebab pagi 12hb tu, kami balik ke nilai untuk tanggungjawab yang lagi satu. yakni as a student.


saya hanya berharap pada Allah, Allah akan bantu saya untuk jawab test ni. saya dah usaha and apa yang saya buat ni bukanlah untuk mencari pengalaman dan seronok semata2, tetapi hanya keranaMu ya Allah.


so, da dah dapat result test hari tu. honestly, ade soalan yang susah. tak boleh nak jawab. alhamdulillah. walaupun result saya takde la hebat mane pun, tapi,saya bersyukur.


"Allah does not look at how good you can be or how excellent you are... BUT, He looks at how much you DO to be the best in His View."

No comments: