Followers

Tuesday, December 20, 2011

h a v e a b l a s t

assalamualaikum .. :)

since dah lama tak update blog, i will share what happen on this month. 

6 Disember 2011

ape special nya tarikh ni?
oh.pada hari ni, adalah birthday saya yang ke-21.
xde la tua sangat.
tarikh ni jugak special sebab ada test.
i will expect my friends will not remember my birthday because everyone will focus on the test Life Contingency I.
so, tak kesah pun.yg wish pun pada malam itu.hanyalah 2 orang.tak termasuk dalam fb la.yg send message by phone.thanks hannan sebab ingat birthday aku. terharu jap. 2nd person is my classmate. my classmate yg merangkap housemate tak wish pun malam tu. as i said, all of us focus on test tomorrow. tapi, nak cakap jugak.tak kesah pun sebenarnya.
tomorrow. 6 Disember.
after test LC I, my classmate wish me.thanks u all.
tapi kan, nampak muka classmate yang agak terkejut today is my birthday.dorang terus keluar dari class. i stay on that class. and on that day also, my turn to cook. on Tuesday. haha.
my partner, Jiey message me..

"malam ni ktorang ade training. kita masak sup je la."

message nye agak pelik di sini. 
i was thinking.

"sejak bila dorang training hari selasa.selalunya hari rabu."

tanya balik dorang. dorang cakap training for new team.3 of my classmate do business herbalife.the training that i've said is training herbalife.
balik je rumah, masak la sup.tanya pada yang pakar dalam rumah sewa ni sebab saya tak pandai masak sup.(tak payah nak gelak ye di sini)
so, proses main experiment masak sup.at last, tak jadi sangat sup nye.colour nye tak sama dgn sup yang biasa.sebab kami tak guna sup bunjut.kami guna perencah sup.so, thats why colour dia berbeza.
(agak sedih ye di sini)
tapi, rasanya still same dengan sup yang biasa tu.
after makan, wani sibuk2 cakap ada training jap lagi. 
wani masuk bilik. saya baru nak bukak laptop.
after that.

they sang "happy birthday" to me with a cake and one box.
i just terkesima seketika ye di situ.tak tau nak cakap ape.
sume org mintak response from me.
i just no response. just cakap.thanks guys.susah2 je la korang ni.beli cake.beli one apple yg serupa macam big apple.cuma name je lain.

so, this is my cake.


 and this is our one apple.


cake di atas tu terbiar je.tak makan pun. kitorang makan one apple sampai tak larat nak makan.
buat banyak games pun, one apple tu still tak abis gak.
at last. main lat tali tamplom. sape yg major buat benda yang same. dia kena makan. haha.cadangan game ni adalah saadah.thanks adah.
kami tak sampai hati nk bagi oneapple ni kt housemate yg lain sebab rupanya dah agak tak senonoh ye.
so, akhirnya. habis juga one apple tapi dengan perut yg dah penuh dan tak larat nak bangun.
yang tinggal hanyalah muffin durian. (sungguh lah, for me. durian tak sesuai buat muffin.)

yang tinggal. hanyalah cake. cake tu dapat makan sikit je sebab perut da tak dapat menampung cake tu.so, just leave it to my housemate yang lain. esoknye, makan cake tu lagi.

for your info, this is 1st time, i celebrate my birthday.
tak kesah la korang tak ingat birthday aku pun. tapi cake mesti ada. (ceh, materialistik betul.)

wani said: "today is your sweet day." sebab makan benda yang manis.
jiey said: "arini rezeki banyak untuk kau." .ye.sebab tetibe e ayah dia datang umah kami. bagi segala macam makanan. alhamdulillah.amin.

my wish on my birthday is:

"i hope Allah always give me strength on what i've done."

syukur, alhamdulillah. masih diberi kesempatan untuk buat amal.
teringat akan kata2 ni. "makin tinggi umur kita, makin dekat kita dengan kematian. always ingat akan mati ye fadhilah. supaya awak takkan lupa padaNya. dan tak berani nak buat benda yang Dia tak suka.

No comments: