Followers

Sunday, October 9, 2011

hati hati

assalamualaikum wbt.. :)


alhamdulillah, masih lagi diberi peluang untuk hidup.
pada hari ahad lalu, meet with my brother at time square for a reason.
keluar dengan hannan n pip...
sampai je ts, teman pip ambil wallet dia yang dah hilang di security department. nak pergi ke security department tu agak la menakutkan. macam tempat secret gitu...huhu.


kisahnya, 
sebelum ni pip ada pergi ts. dia nak beli something. then, bila nak bayar tu. dia nak ambil wallet dia dalam beg. tengok dalm beg, wallet dia da takde.terpaksa la dia letak balik barang yang dia nak beli tu..




alhamdulillah, wallet dia dapat balik. ic n kad atm sume ade. tp duit da xde la. masa nak tunggu dapatkan balik wallet tu, ada sorang staff kat situ cepat melatah kalau orang usik dia. kitorang asyik gelak je la...haha...


then, datang sorang staff kat kami. secara unofficially kami diberi sedikit lecture mengenai kecurian yang berlaku di ts. hmm, jd serious n senyap bila part tu. lepas tu, memang kami jaga2 la.beg mesti bawak ke depan sambil pegang beg tu. sekarang ni, semua benda boleh jadi. 


p/s: hati2 la beg masing2 kalau keluar. kalau pakai beg galas, dorang(pencuri) lagi suka. sebab dorang boleh toreh beg korang tu dengan senang nye...tambah2 lagi tempat yang crowded. macam dalam lift, ktm, dalam kedai. staff kat dalam kedai pun x leh percaya. orang yang tunjuk kat korang. 'baju ni cantik' n else...jangan dekat dengan mereka ni. beg always jaga k....pegang or peluk beg tu.



No comments: