Followers

Sunday, October 30, 2011

driving force

assalamualaikum wbt.... :)


1st of all, thanks to Allah sebab masih beri kehidupan kepada saya di dunia ni.


semalam, pergi hantar adik(apis) interview di KLIA. with my brothers(didi n pozi). selepas daftar, adik saya dikehendaki berlari. jauh jugak la.


actually, agak kesian dengan dia sebab tak cukup tidur dan tak makan lagi. then, kena lari. sebelum pergi interview, dia dah diduga dengan pelbagai ujian. hari jumaat, ambil saya di station bus. then, ambil pozie di mentakab. malamnya, didi call my mom. motor dia rosak. rantai motor putus. nasib baik dah dekat dengan rumah. pozi n apis  pergi la tempat abg saya tersadai and betulkan rantai tu. balik rumah dalam pukul 5 pagi.


pukul 6 a.m bertolak. 
drive kereta n tidur bergilir. pozie drive smpai ulu bendul. then, apis drive sampai KLIA.


time apis berlari, saya n pozie tengok la.
lari dia memang consistent la. 


saya cakap pd pozie: "kalau aku ni, dah lama pengsan kot."


pozie: "jangan dia jalan sudah."


then, nampak apis jalan. 
pozie menjerit la: "apis, lari!"
rasa macam satu padang tu dengar suara pozie. macam bagi command. ye la, da nama pun army.
dengar suara pozie tu, apis terus lari.bukan lari macam jogging but terus pecut. 




alhamdulillah, apis lepas.


hmm, time pozie jerit tu, dapat rasa semangat datang pada apis.
yela, dengan tenaga yang tak berapa ada, mesti kita akan rasa penat and letih.


suara pozie tu diibaratkan sebagai driving force untuk apis. for move on. 
rasa semangat nak teruskan tu ada dalam diri.


hmm, sedikit sebanyak saya dapat pengajaran daripada situ.
ye, kadang2 kita kena ada driving force dalam hidup ni atau booster.
untuk sentiasa bersemangat untuk teruskan hidup dan hadapi semua halangan yang ada di hadapan kita. yeah!


go for it.


makan di kedai ADAM. sampai rumah pukul 7.30 mlm.


rasa puas sebab dah lama tak duduk sama2..best even kena sakat dengan didi and pozie. adanya didi, pozie, apis and me. rasa berbaloi balik rumah walaupun seharisemata-mata untuk hantar apis interview and dapat berkumpul semua. selalu time raya pun tak dapat kumpul macam ni. after ni, iAllah boleh sebab didi dah transfer ke KL.


thats all.
 this week before holiday. 
2 test + 1 quiz. 
risk theory, mathematical statistics and investment.


update bola: n9 menang vs terengganu.


   ----->    



Individually, we are one drop. Together, we are an ocean.
(Ryunosuke Satoro)


No comments: