Followers

Sunday, September 18, 2011

terima kasih yang tak terhingga

assalamualaikum... :)

semester 5 sudah bermula... dan, saya sudah berada di tahun 3. macam tak percaya pun ade jugak. still rasa macam 1st year.padahal, dah jadi senior pun. 
semalam, tiba di rumah pukul 7. dalam fikiran, tak nak balik rumah, sebab baru je seminggu duduk di nilai.then, nak balik rumah. tapi, my roomate semuanya balik. so, rasa macam tergugat. so, now. i'm here. my mom's house.

malam ni, terasa macam nak share something about me n about life.
sepanjang cuti 4 bulan, many things have done to me. and i got a big things in my head to think.  and it hurts. of course.
i try to be strong. yes, i'm strong.
Allah uji hambaNya kerna Dia sayangkan hambaNya.  :)

what i think is, Allah nak uji saya. how i handle this test. and, for me. ujian2 yang Dia bagi kali ni amat berat berbanding ujian2 yang telah diberikan sebelum ni. semuanya bertimpa-timpa. after final exam until my holiday is finish. 

before this, i can handle this with my own. without sharing with others. i just share with Him.
and don't know why, this matters, i cannot handle with my own.
i try to be happy. when i work, i'm happy.
nak dipendekkan cerita, i met someone. and i share my story.
dia banyak membantu. give me inspiring words.tell me please be strong. and try to settle this matters. 
and make me comfort. tak tahu macammana nak ucapkan terima kasih.

saya tahu, di luar sana, ramai lagi yang diuji dengan pelbagai ujian. 

masih ingat lagi apa yang diberitahu pada saya.

"kadang-kadang, kita tak boleh dapat semua yang kita nak. kita kena korbankan sesuatu untuk dapatkan yang lain. apa yang kita korbankan tu, ia akan beri seribu makna pada kita."

"sometimes, you have to let things go, so there's room for better things to come into your life."

kadang-kadang kita minta lain, tapi benda lain yang kita dapat.

kita minta kupu-kupu. diberinya pada kita kepompong.
kita minta bunga, diberinya benih bunga.
semuanya ada sebab.

perasan tak, apa yang kita nak sangat dalam hidup kita, tu lah benda yang susah kita nak dapat. 
tapi tu lah, 


“Ada perkara yang kamu tidak suka tetapi ia baik bagi kamu dan ada perkara yang kamu suka tetapi ia buruk bagi kamu, dan sesungguhnya Allah Maha Mengetahui dan kamu tidak mengetahuinya…” (Surah al-Baqarah: ayat 216)


then, someone tell me.
you have to stand for something or you will fall for anything.


banyak lagi yang diberitahu pada saya. and it make me feels better.
i realize, many things have done to us. but, we not realize it.


kadang-kadang, kita cuba untuk lari dari kenyataan. kita buat benda tu tak pernah terjadi pada kita. tapi, dengan lari dari kenyataan tu lah, kita menjadi semakin takut untuk menghadapi perkara yang mendatang.
in short words, no matter what happen, we should face the problems.


kerap kali berlaku pada diri kita, bila benda tu dah takde depan mata. barulah kita sedar.
bila dah jadi, barulah kita nak menyesal and nak hargai apa yang dah dilakukan pada kita.


i just think what qiqi(my coursemate) have said to me.
"cuba fikir tentang diri kau pulak. kesiankan pada diri tu.jangan asyik fikirkan orang lain je." 


ayat tunggang langgang.its ok.
i write my blog because i want to remind to myself. its ok if no one read my blog. :)


how should i thanks to you.
because many things i got from you.
and i just wanna say.
thanks a lot because be my friend and be a good listener and also help me out from this.
terima kasih banyak-banyak.




kalau tak cukup jugak, biarlah Allah yang membalas. :)


*terasa macam diri ni dah matang pulak...haha(perasan je lebih)*

2 comments:

mijAhjAmie said...

pejam celik pejam celik, dah thn 3 kan?huhu
btw, don't worry fad, i read ur blog,hehe

nurfadhilah ismail said...

waa~ mijah...haah..kejap je da tahun 3...
alah, kau bace blog aku gak ke...
bile ko nak update blog.mane aci ko bce aku nye blog je..ak pun nk gak...