Followers

Friday, September 30, 2011

exercise

assalamualaikum... :)

mood masih nak update entry walaupun dah penat.
hari ni, kelas dari pagi sampai ke malam. tapi takde la straight.nak ceritanya apa yang jadi penat macam ni.
takde ape. just berjalan kaki dari akasia to campus malam2 with my housemate merangkap as my coursemate.
ada yang muka masam bila dah nak sampai sebab rasa macam nak pitam.
but, still teruskan perjalanan sehingga sampai ke kelas halaqah.
sampai kelas je, kena greeting with friends.

"tahniah, kerana berjaya hadirkan diri ke kelas. "

dalam hati, "perli ke apa."

tapi kan, memang rasa lain la.
time jalan tu , memang dah berpeluh. tup2, masuk kelas je. kelas ber 'aircond'.
memang contra habis. tak tercakap lah time tu.
yelah, dah lama tak jalan pergi kampus..

tapi, best gak. angin malam best sikit.

then, ustaz yang mengajar kami ni cakap, sepatutnya kena ada perbualan dua hala.
so, nak dipendekkan cerita. kena lah present. he said, present in arabic. tak mau english2 ni..kalau boleh kurangkan english. tak adil.

"saya nak kamu semua present dalam arabic. saya rasa macam tak adil pulak student fakulti sains boleh bercakap other language from arabic.yang student Quran Sunnah tu kena cakap arab."

"diorang lain, buku semua in arabic. memang la kena belajar in arabic. kitorang lain."

okeh, mula lah sesi tak-nak-cakap-arab.

then, ustaz cakap. "rugi tau, kalau tak apply bahasa arab. dulu, semua ilmu dalam arab."

kelas jadi senyap balik.

so, my group will present next week about mu'tazilah.

*actually, teringin nak improve my language. in arabic and english...huhu*




No comments: