Followers

Tuesday, August 23, 2011

B.A.D.A.R

salam ramadhan buat semua.. :)


lame dah tak update blog.
entri semakin lame semakin kurang.
alhamdulillah, kelmarin baru selesai handle kem ramadhan B.A.D.A.R (Bulan Amal Di Akhir Ramadhan) di masjid Kuala Pilah.
pada 21 ramadhan, dikatakan malam lailatul qadar. jika benar, alhamdulillah sebab dapat beriktikaf di masjid.
alhamdulillah, dapat sambutan yang menggalakkan. 
kebanyakannya mahukan improvement dalam diri.
teringat saat-saat penghujung program.
minta komen dari adik-adik.
ada la 1-2 orang peserta ni tak nak komen.
kata mereka, 
"kita hendaklah bersyukur sebab dapat ikut pgram ni.
bersyukur sebab ada kakak2 fasi yang sudi datang dan kita sepatutnya tak perlu komen apa2 pun."


then, ada sorang kakak ni berkata:
"takpe dik, komen aje.kami inginkan komen2 adik untuk improvement program kami yang akan datang."


hmm, adik-adik. maafkan kami jika ada kesilapan yang kami lakukan ye.. :)


**********************************************************************


before pogram B.A.D.A.R, kami akhawat ada program di Seremban. B.A.D.A.R juga nama diberi.
di kesempatan ini, masing-masing sibuk menambahkan amal di bulan mulia ini di samping tu, melepaskan rindu bersama akhawat yang lain.
ingat pesan salah seorang akhawat mengingatkan kami agar kurangkan tidur kerana ramadhan sudah ke penghujungnya, perlu rebut malam2 terakhir ni.
ada juga pengisian mengenai Perang Badar yang berlaku pada bulan ramadhan.
ada juga akhawat yang belajar di luar negara balik ke Malaysia join program bersama kami.
terasa indahnya ukhuwah bila bersama mereka semua.



No comments: