Followers

Friday, May 6, 2011

::tok sah bace::

assalamualaikum... :)

mood: bila nak abis final nih...

warning: tak payah bace pun takpe.mengarut je lebih.

penuh dengan stress.
baru lepas exam financial management.
so stress...huhu~~

when it comes to study, i will be like this...
my mistake..study last minute. 
tapi kan...soalan tadi banyak gak la.

my friend said: fadh, tadi kau rasa tak cukup masa ke atau tak tau nak tulis ape...
me: haha.. tak cukup masa tu azim je. aku dengar dia cakap tadi tak cukup masa. aku...mestilah tak tau nak tulis ape..banyak formula tak ingat.huhu...

yang penting. bukan saya je yang mengalami benda yang sama. 

dah tau study last minute.
tapi, bila study tu ingat Allah je.
ya Allah, permudahkan aku untuk belajar.
set mind. mudah je ni...
bila study kerana Allah, ilmu senang je nak masuk.
tapi...tertidur awal.
bangun2...what? pukul 5.45 pagi.haa...dah lambat. exam pukul 9.

working capital management, reorder point of inventory, treasury stock, etc etc...
paling lemah bab nak ingat definition.
what means by inventory cycle, cash conversion cycle?

abis exam je, wani cakap: aku nak gi giant la. 
semua orang stress.

petang ni jumpa my lovely brother. didi. nak jumpa kat LCCT je. dia pun nak cari ketenangan..haha.

i'm not good in study. waa...
orang cakap: wah, pandai lah. masuk uni.
dalam hati: takde la pandai mane pun..

kadang2 ada la terfikir, aku ni salah amik course ke.

Bachelor of Science with Honours (Actuarial Science & Risk Management)

takut nye dengar...

mesti ada yang tak tau ni course ape..
malas nak explain. google eyh.
bila amik course ni, senior + lecturer cakap: actuarial science is the hardest course in this world. medic pun boleh kalah. 
boleh kira la, actuary dekat dunia ni ada berapa orang.
tak ramai yang boleh jadi actuary sebab exam profesional dia pun da susah. we called the exam as exam SOA (Society of Actuaries).
dekat Malaysia ni, course ni masih baru lagi. tu pasal la tak dikenali sangat.

**jadilah orang yang bersyukur dengan apa yang anda ada...dengar ni fadhilah.

3 comments:

mijAhjAmie said...

fad!~waaaaaaaa

nurfadhilah ismail said...

mijah!! waa~...dun be sad....jgn risau. mrkh ko lg tinggi dr aku...huhu~
anyway, bnde da lepas..pk next exam k...ade 3 paper lg...ganbatte kudasai! :)

mijAhjAmie said...

pandai je ko kate markah ak lagi tinggi ;p
yup, 3 paper lg, chaiy0k! :)