Followers

Saturday, May 21, 2011

::ASRM 4th batch's family day::

Assalamualaikum... :)

alhamdulillah, abis suda final untuk sem 4. bln 9 ni, masuk 3rd year. 
habis final, rest sekejap. on 16-17 May 2011, family day with classmate.
10 girls, 13 boys. 
kalau ikutkan luar, perempuan lebih ramai dari lelaki.
but, for us. kena admit. in our class, lelaki lagi ramai dari perempuan.
no. ikutkan balance. 12 girls. 12 boys. lagi sorang tu 3rd year but follow us because he had accident. then coma.
but, in this family day. 2 girls tak ikut. because they had reason.

our family day at KM Chalet, Kuala Linggi.
i guide them to go that place because i know that place.
1st time guide orang. before ni tak pernah amik tau pasal jalan.
so, on that day. i guide them. alhamdulillah, tak sesat.

okeh! ikutkan kitorang kena duduk hostel because ikut package student.
then, when i check in. Pak Cik tu cakap kitorang boleh stay at chalet.
terkejut la kan. dah tu, chalet tu betul2 dekat dengan pantai.
teruja.
so, 4 chalet for boys. 2 chalets for girls.
this is my chalet with my member. wani, azie, yaya and ziey.


ni tempat aktiviti kitorang on that night.bawah kanopi tu.
sebelah kanopi tu chalet lelaki.
ada dewan. tapi dewan lagi satu ada orang guna untuk karoake.so, it will disturb our activity.
after solat maghrib, we had tazkiyyatun nafs by syahmi.
tazkirah for us. muhasabah diri.
then, BBQ and activity.
ada tukar2 hadiah. 
i got saadah.
she knew it before i gave her.
in our room. she is my housemate.
long story.

we had fun. banyak gelak of course. tengok kerenah masing2.
thanks a lot to AJK aktiviti.

then, aktiviti bebas. my friends main kayak. 
saya sorang je tak main kayak. 
saya buat apa time dorang kayak?
saya jalan2 sepanjang pantai tu.
then, i snap this picture.


my friends. main kayak.


macam dalam laut. i'm diving during snap this picture. heh. takdelah. just kidding.


da penat snap picture. 
then, i'm alone. 
i need alone. that why, saya tak main kayak. :)

ssaadah come to me.
sat beside me.
then, we were silent.
pandang laut ciptaan Allah.

merenung masa depan. 
apa yang aku dah buat selama ni.


********************************************************

dia asyik pandang kitorang je.
so, i snap his picture. ;)

**********

well, every event we do, they must be have advantage and disadvantage.
the advantage. yeah, the ukhuwah. we got it. know each other.
the disadvantage is ikhtilat.
tak jaga sangat. 
saya segan. of course.
sebab nampak ikhwah from ISMA buat aktiviti sebelah kami nye tempat aktiviti.
segan sebab manusia?
nape tak segan dengan Allah?

saya tahu. saya tahu benda tu tak boleh. i already told them. then, they fixed it.
tapi, tak semua. still tak jaga.
then, i admit for myself.
saya pun tak jaga ikhtilat in certain things.
but, i will improve myself.

how i wanna face them on this sunday. i have meeting.
segan. segan. segan.

No comments: