Followers

Wednesday, April 27, 2011

::senyum + masam = ? ::

assalamualaikum...(:

tarik nafas jap...
alhamdulillah, baru selesai exam akhlak.

'alah, akhlak je pun. relax ler..'
banyak la. kalau dalam malay takpe gak. ni arabic kot.

bukak je soalan. tengok. wah! soalan past year banyak masuk ler..(senyum) hihi..
tak leh yakin sangat sebab ade soalan yang lain tak pasti jawapan dia betul ke tak.


baru selesai satu paper. ade lagi 7 paper lagi. whoa!
ye lah, usim tak macam uni lain. 
uni. lain tak ambik banyak paper elektif. 
usim, wajib ambik.
whatever it is, bersyukur dapat masuk usim. bukan uni. lain.
walaupun usim ni kampus dia kecik compare than others uni.

*******************************************

23hb April

jalan-jalan pergi Book Fair kat PWTC dengan wani serta kakak n adik dia yang terchenta.
uitt, study week pun sempat pergi jalan2 ye...
takpe la. sekali-sekala. study tu mestilah penting. tapi, ade benda yang tak boleh miss.

buku yang saya beli. 
perasan tak..
novel Hlovate and Solusi.
Solusi ni one of majalah Islam.


okeh! jangan ambik. ni buku saya. 
first time collect novel Hlovate.
bace lah novel dia. 
novel dia bukan more to love sangat macam novel lain.
ade tarbiyah dalam nye. especially novel Versus.
most of her book is about change our life become more better than before.
paling suka adalah novel Rooftop Rant.

kisah novel Rooftop Rant: seorang budak perempuan yang mempunyai rambut punk. diri tak ubah macam lelaki. pernah putus asa dalam hidup sehingga hampir nak bunuh diri. at last, she change herself become a good person yang kenal Allah.yang sayang akan diri sendiri.yang try untuk jadi seorang anak yang baik even she hate her parent.

kenal one of my senior sekolah. batch kedua.
how small world!!.(excited sekejap)

i love my school. so, bila jumpa senior even tak pernah jumpa pun, excited.
wani pernah cakap, whatever it is, sekolah lah yang menentukan hidup kita selepas tu.
okey, maybe ade yang tak setuju.
but, i agree with wani.

*journey hidup kita takkan pernah smooth. still ade halangan dan cubaan. pernah sedih. pernah down. pernah hadapi waktu yang kritikal especially bila kita hilang orang yang kita sayang.
but, whatever it is, hidup mesti kena diteruskan.
mula2 memang payah. susah nak bangun. tapi kita mesti sedar ada orang yang memerlukan kita.
so, kita kena teruskan hidup demi orang yang memerlukan kita walaupun after one incident, kita rase sedih, cant be overcome. tapi, bangun sedikit demi sedikit. at last kita akan dapat balik hidup kita yang sebelum ni. (:
Ingat, kita ada Allah. mengadulah pada Dia.

"when we want to talk to Allah, we pray and say prayers. 
when we want to hear Allah talk to us, we read the Quran."
God's Love Letter Compilation (Al-Quran) is the best balm, given any time.

6 comments:

Laili Abdul Rachman said...

waaa...contengan jalanan..nak pinjam....sedihnya tak dapat nak pi pesta buku..=(

nurfadhilah ismail said...

nak pinjam ke...hehe~
toksah sedih2, tahun depan de lagi pesta buku..
novel contengan jalanan maybe dapat murah dari aku beli aritu...(:

Laili Abdul Rachman said...

ehhe..xpe2x..zirah dah belikan untuk aku..huhu..bape banyak tahun pun ade pesta buku,selagi tak habis belajar,aku tak kan dapat pi...huhu...

Laili Abdul Rachman said...

fadhhhhhhhhhh..nak pinjam,contengan jalanan....aritu aku tak sempat nak amik kat zirah...huwaaaa...=(

nurfadhilah ismail said...

den tak abih baco laie ler...anyway,bila nak bagi kat kau.

Laili Abdul Rachman said...

hahahaha....entah pape je aku nih...ni bila sampai tahap aku dah bosan tak tau nak buat ape kat hostel nih...huhu...