Followers

Tuesday, February 15, 2011

Adakah Rasulullah s.a.w di hati?

Assalamualaikum...(:

Adakah Rasulullah s.a.w di hati?



hari ni, maulid Nabi s.a.w..
mungkin, hari ni kita bangun dengan tanpa rasa ape2...
tiada rasa bahawa pada hari ni adalah tarikh Nabi s.a.w dilahirkan.
hari ni juga.maybe di semua negeri membuat perarakan, forum ataupun ceramah untuk mengingati kelahiran Nabi s.a.w..
tapi kan, kita ingat Rasulullah s.a.w pada hari ni je ke?
maybe ya, maybe tidak.
tapi, berapa kerat orang je yang ingat Rasulullah s.a.w bukan hari ni je...
jom, kita fikir sama2...
Rasulullah s.a.w ingat akan umatnya sentiasa sehinggalah Baginda wafat, baginda tetap risaukan keadaan umatnya.
tapi kita?
ingatkah kita pada Rasulullah s.a.w sentiasa?
jom! tengok video ni.


Rasulullah s.a.w telah menyintai kita semua sebelum kita menyintainya.
Baginda telah menghulurkan tangannya untuk bertepuk dengan kita sambil menunggu kita membalasnya.
Rasulullah s.a.w tunggu kita untuk membalas cinta baginda.
tapi, adakah kita sambut cinta Rasulullah s.a.w...
jom kita balas cinta Rasulullah s.a.w.
cintakan pada Nabi s a.w, cintakan pada keluarga Nabi s.a.w dan Al-Quran.

jadikan diri kita umpama musafir yang melintas di jalan.
macammana orang yang melintas di jalan, macam tu lah kita di dunia.

hari ni, saya mengikuti satu program.
dan, ada 2 games di dalam pogram itu.
teka silangkata dan perang dalam Islam.
teka silangkata ni, banyak mengenai sahabat terdekat Nabi s.a.w...
sedihnya, kami tak ingat sahabat nabi...T.T
dapat sikit je markah.
tapi, sekurang-kurangnya kami dapat mengetahui perkara baru.

 kemudian, bermain games perang dalam islam.
time ni, kami dsuruh untuk menyusun peristiwa-peristiwa yang berlaku sepanjang perang Islam yang berlaku.
contohnya, saya kumpulan Khandaq.
so, kumpulan saya dikehendaki mencari point-point tentang perang Khandaq dan point tersebut tak semestinya ada dalam group kami.
kami kena cari point yang lain di group yang lain.




this is my team..group Khandaq.

indahnya ukhuwah itu pabila bersama mereka.
uhibbukunna fillah jiddan...(:


segala di atas, hanyalah untuk diri ni yang alpa.
dan untuk sesiapa yang rajin membaca for my entry.
thanks for reading...^^

*AllahKnowsBest*


No comments: