Followers

Tuesday, February 22, 2011

memori tercipta lagi...

assalamualaikum...(:

perkara yang perlu anda tahu tentang sya.
saya suka meletak gambar makanan yang baru 1st time dicuba untuk buat.
kali ni, saya masak ayam masak kurma.
amacam...terliur tak...(:


sayur petola + telur...

gambar ayam masak kurma dalam kuali.
first try, jadi tau.tanpa bantuan sesape. xde call my mom.
just call fiq je tanye camane nak bancuh santan dalam kotak. bcoz before this, guna santan yang saya sendiri perah.saya ni orang kampung.bukan orang bandar..

memori tercipta
semalam ada sejarah yang telah dicipta untuk housemate-housemateku semua..
kisah mengenai nasi yang separa masak akibat ade something yang melekat kat rice cooker tu.
kelakar la. tengok cara raiyan n mar cabut periuk nasi tu...

from lecture creative thinking lagi,
hannan, mar, raiyan: "fadh, masak awal sikit eh"..
me: "ok."..

smlm, my turn masak.
saya tak masak hari2...ada turn dia.
tapi, kalu saya rajin, saya suka buat sarapan. 
contohnya macam ni.

nasi goreng yang ada hotdog..


sian my housemate. tak sangka semua berpuasa semalam. senyap2 je kan korang.
tau2 je, time nak mkn. semua turun. kononnya nak makan.

i said: "sorry la, nasi buat hal sekejap. tak dapat makan awal. sorry ye korang."
sementara nak tunggu nasi masak tu, my housemate makan roti je untuk berbuka.
then, wani: 'asal bau hangit'.
ah sudah~...tengok2, periuk nasi rosak.
nasi half cook.
at last, atas cadangan raiyan. nasi tu, kami kukus je.
so, semalam kami makan nasi kukus.
and, periuk nasi dah ok, alhamdulillah.
kalau tak, mesti kena marah dengan adah agaknya. periuk nasi dia kot.huhu...
dapat makan nasi around 10 o-clock gitu....lambat kan..
time makan, semua senyap.
menghayati makanan.

my friend said to me: "da boleh kawen da ni."
me: terdiam sekejap...erk~pending seketika...

saya tak suka dalam keadaan messy.
rumah berserabut.
saya tak suka tunggu orang kemas kalau tempat tu betul-betul buat saya tak selesa.
saya fikir, saya kena buat sarapan sebab saya tak boleh buat kerja without sarapan.
breakfast is important to me.
and that why, saya pun tak suka tunggu orang buat breakfast.

tomorrow: Financial Mathematics Seminar[FiMacs]

No comments: