Followers

Monday, January 17, 2011

jalinan ukhuwah


Assalamualaikum...(:

agak busy sejak kebelakangan ni. baru berkesempatan update blog. ada bermacam-macam perkara yang sudah berlaku. 

14hb Januari.

dapat message from my cikgu ina ajak keluar.kebetulan hari jumaat n9 cuti umum. cikgu pun free time tu. rindu dengan cikgu n nak sgt2 jumpa cikgu. tetapi...ada problem.cikgu tak dpt cari jalan ke nilai.terlajak sampai ke KLIA.huhu...menunggu lagi.then, akhirnya bertemu juga dengan cikgu. ada cikgu nani, cikgu ina.then, amik naqie di KUIS..so, keluar 4 orang.tempat yg dituju pun tak pasti lg.so, decide g Putrajaya je.jalan2 amik gmbr.bak kata cikgu ina. even jalan2 kat Putrajaya pun, x main boling n others. but, happy sesangat. berapa tahun tak berjumpa. bak kata cikgu ina lagi, jalinan ukhuwah. haha. jalan2 ke alamanda, mkn2, cikgu smpat lagi bershopping. kami ni xde duit, so tgk je lah. 
then, jalan2 g masjid Putrajaya yg masih dlm renovate. kebetulan, ada orang yang nikah time tu. sempat lagi naqie tgk orang yang bernikah tu. dengar, 'aku terima nikahnya'...satu perasaan menyelinap. macam diri ni pulak nak berkahwin.
then, cari cikgu yg sibuk bergmbr. kami byk bergmbr tp seronok.
banyak sesat jalan ke putrajaya.ape2 cari Presint 16 ye...haha.
da sesat pun, cikgu still ok.sambung dengan conversation nya dgn cikgu nani.
yela, da lame x jumpe kan. 
naqie n i at the back, senyap je la. bualan orang2 yang sudah besar...hehe
i still same like old time. masa yg merubahnya. i know, i was change a lil bit. 
cikgu ina said, fadhilah, sy rasa mata kamu problem sebab bila amik gambar ada warna putih.
i said, ye, saya tau. saya rabun. sy x suka pkai speck. tu la jadinya. 
tapi, tadi i check my eyes.huhu.power naik lagi.
last our destination, ice room, nilai. makan ais krim.best!
nak jalan lagi. bila da sampai rumah, ada satu perasaan.huhu.sedih n rindu sangat2.rasa macam sekejap je jalan2 dengan cikgu. this is our picture...



cgu nani n cgu ina


from left: cgu ina, me, cgu nani, naqie


makan ais-krim mcm tapenah makan ais-krim








jeles tgk gmbr nih...gmbr ni cntik sbb i yg amik fotonye...




sayang cikgu....miss u very much~







silau!



17 Januari.
my housemate birthday, hannan.
happy birthday to hannan ye...(:
da masuk 21 da...
goodluck in everything you do.
keep strong no matter what happen.


hadiah yang baru i bagi tu, i beli time beli kte hang out pi alamanda dulu~
sorry, murah je hadiahnye, but the meaning is very mean to us.








till then~



2 comments:

Laili Abdul Rachman said...

x aciiiiiiii...nk ikut jgk...huhu

nurfadhilah ismail said...

haha...jgn jeles...xpe, tunggu ko free nt kte kuar. try la pujuk cgu ina kalau nak kuar lg...hehe