Followers

Friday, December 17, 2010

thabat di jalanNya

salam...(:


1st skali, maybe ade yang tatau ape itu thabat.before this, i also dunno what means by thabat.
what i understand, thabat means kekal if dari segi bahasanya.


nak thabat di jalanNya bukanlah mudah seperti ape yang disangkakan.
diri ni sendiri pada awalnya agak susah nak kekal di jalanNya.
thabat dengan dakwah.
untuk thabat di jalan dakwah, perlukan pengorbanan yang banyak.
dakwah untuk diri sendiri, family, friends, masyarakat.


sekarang da duduk dalam kalangan akhawat yang saling membantu dalam meneruskan perjuangan atas dasar dakwah.tapi, adakah aku dapat melakukannya.


cari Allah...
cari dalam hati tu.dekatkan diri dengan Allah.
sama-sama berubah ke arah yang lebih baik.demi mencari redhaNya.
matlamat --> ingin menuju ke syurga.
nak kan syurga, perlukan pengorbanan.
perlu melawan arus dunia yang umpama tsunami.fight!
lepaskan diri dari ikatan dunia ni.


manisnya ukhuwah yang berlandaskan Allah.
sama-sama mencari redhaNya.
syukran ya akhawat sekalian.
kerana kalian, diri ni mampu untuk meneruskan perjuangan bersama.
*******************************************************************





ya Allah, sekarang ni diri ni dalam dilema.
actually, don't want to think anymore about this.
sebelum cuti lagi my mas'ulah dah tanye.


"ustazah nak, kalau boleh semua ahli usrah ni duduk satu rumah.agar diri kita ni lagi kuat dengan Allah."


dalam hati ni, ustazah, saya da ade rumah sewa.hati ni berat untuk tinggalkan rumah sewa saya tu.nak berpindah untuk kali kedua..amatlah berat.


"kalau taknak duduk satu rumah dengan akhawat, bagi reason kat ustazah."


sudah kuberikan alasannya tapi dengan perasaan serba salah yang amat.


untuk berada di atas jalanNya, kita perlukan pengorbanan.


balik rumah sewa, told my housemate about this.
they didn't agree.
plus, hati ni berat untuk berpindah.


but then, di kem haritu, one of my friend ask me again.
"fadhilah, taknak ke duduk satu rumah dengan akhawat."
terdiam seketika.what should i say.


diri ni dalam dilema lagi.
sanggupkah aku untuk korbankan untuk ini?
sudah bersediakah aku?

2 comments:

saya said...

salam alaik. nice blog. ceria :)

nak tanya, macam mana nk buat pop up box yang keluar 'Bismillahirrahmanirrahim' tu?

suka :)

nurfadhilah ismail said...

waalaikumsalam...syukran..(:

pasal pop up box tu, saya amik kt link ni.

http://jeritanblog.blogspot.com/2010/06/cara-membuat-alert-perkenalan-bagi.html

tp xde perkataan 'bismillahirrahmanirahim'

ayat bismillahirrahmanirrahim tu buat sendiri.adjust ckit2...(:

neway, thanks ziarah blog ni..(: