Followers

Friday, December 24, 2010

:: tag lagi::

salam...(:


blog walking jap tadi and at last open one entry about tag. and she said who follow her blog or be one of her follower, she/he should answer this tag.  this is her blog. ida fisa




RULE :

once you have been tagged,
you are supposed to write a note with 25 random,
things, facts or goal about you.
at the end, choose 25 people to be tagged.
you have to tagged the person who tagged you.
if i tag you, its because i want to know more about you (:

1. my real name is Nurfadhilah Ismail. bermaksud cahaya kemuliaan/kelebihan..dikenali sebagai fadh di kalangan rakan2.in my family, kakak. and i more prefer if people call my full name..ada makna..(:

2. seorang hamba Allah yang masih mencari cintaNya.

3. Alquran is everything for me. one of my remedy if anything happen to me.

4. love my family. 
5. suka kaitkan diri dengan lavender. for example in my facebook.lavender amethyst. amethyst is one of batu permata yang bewarna purple.

6. suka akan colour purple. kalau colour macam pelangi pun suka jugak...nice..(:

7. suka tengok bintang, laut, sawah padi, air terjun...natural. suka sangat-sangat tengok bintang.

8. seorang yang suka lasak. 

9. i'm independent. my mom senang nak lepaskan anaknya ini compared dengan anak perempuannya yang lagi satu. tapi, kerisauan tu tetap ada di hati seorang ibu kalau lepaskan anak perempuan ke mana-mana.

10. tak boleh kalau takde alquran ditangan. rasa macam something wrong.

11. macam orang lain. nobody perfect.same with me. banyak lagi yang kena belajar sepanjang dalam kehidupan ini. masih lagi bertatih dan minta tunjuk ajar. 

12. baru tau yang diri ni senang nak belajar benda baru yang tak pernah buat. ingat time sekolah dulu, cat koperasi. kena tegur dengan cikgu.'
fadhilah, kamu ni dah biasa cat dinding eyh.' 
padahal, itulah 1st time cat dinding.

13. sangat sayang akan sekolah. SMA Sains Kuala Pilah. sukakan suasana sekolah. susah nak jumpa lagi.

14. suka tengok ragam orang. perhatikan gelagat orang.

15. orang kata saya seorang yang baik. tapi saya tak rasa diri saya ni baik.

16. kawan-kawan kata kadang-kadang saya suka buat lawak.

17. actually, seorang yang pendiam. susah nak bercakap dengan orang. my brother said. dulu saya ni bisu.saya ingatkan saya ni bisu betul-betul.rupa2 nya maksudnya orang yang senyap. when i said to my friends, sebenarnya aku ni pendiam. semua orang akan gelak. tak tau nape.

18. talkative kot. but, after this i want to speak less. belajar dari pengalaman.

19. seorang yang agak memberontak. but, tengah usaha supaya tiada perasaan itu dalam diri ni.

20. mudah tersentuh. means menangis. suka nangis sorang-sorang. tak suka orang tengok.

21. tak suka share problem dengan orang lain. suka simpan. suka share dengan Dia. Dia lebih tahu and tenang after share the problem with Him.

22. my friend said, saya seorang yang peramah. abis semua orang nak tegur.

23.tak suka orang cakap lebih tapi tak buat apa yang dia cakap. cukup tak suka. *Asif*

24. suka akan novel hasil karya hlovate. thanks to Afiqah Sharudin yang mengenalkan penulis ni. suka akan kata-kata dia dalam novelnya. memberi semangat pada saya juga. 

25. suka travel tapi tak suka shopping. kalau nak travel, pasti ada halangan. cuba untuk meninggalkan perkara-perkara yang tak penting dalam hidup. perkara yang paling susah untuk buat. perlukan kekuatan. 


orang yang kena tag..


my lil sis....sera nyoot2 :)

*AllahKnowsBest*


buku oh buku

No comments: