Followers

Friday, November 26, 2010

::nonsense::

boleh x den nak luahkan kat cni..
disobabkan den nak luahkan sth, den nk ckp loghat n9.biar den soghang jo paham.
sapo yang bukan oghang n9,please give up dari baca entry ni.
takde ape2 pun.
korang pun tak paham. so, tak payah bace eh...(:

          *********************

den mulo an entry ni.
adooi!!
disebabkan sok de exam, den maleh nak boghekkan kopalo den ni ngan problem.
adooiii...
den ni...payah ckit.
da lamo den ni tak marah kek oghang.
kalau oghang buek hal ngan den, den sonyap yo.
hai...
lamo2 boleh pijak kopalo den ni.
ekau ingt den ni sapo.
huh!
kalau oghang tanyo...
contoh yo la an..
kalau den tanyo ngan sore yang lombut, tak do tinggi sore,
den tanyo: ekau da makan lom...
boleh tak jawab.then, dah la tak jawab, buek muko lak tu...
aduyai!
ado ek, manusia camni.
"lauk ni ekau nak lotak dalam fridge ko"...
ekau nak makan ko lauk ni jap lagi, kot2 la an.
den tanyo ni ado sobab eh.
aduyai~
boleh lak tak jawab tuh...
buek muko laie tuh...da la tak jawab, buek muko laie.
buek den paneh yo..
den sabar lagi nih.
den pun pk la, den ado buek salah ko kek dio.
kot2 la an.den buek salah kek dio, then dio buek muko camtu.
den mintak maap la an.
salah den.tapi, den nak tau gak apo salah den tu.teghuk sangat ko den ni.
waduh...
betul-betul mencabar den.
banyak la an.kalau den tanyo, dio diam.sonyap.pastu buek muko.
den tengok la gak kalau kawan2 den yang laen tanyo dio.
boleh lak dio jawab tuh.
tak do la pulak dio buek muko mcm buek kt den ni.
polek den.
apo lah agak eh salah den ni.
den nak tau gak.
da banyak den pk.
lagi satu, den paling bonci oghang ckp blkg.
make sense la an.
contoh la an.
ado manusia yg koba camni.
den ponah dongar la an.
"den tak suko la oghang koba den kek bolakang.kalau tak pueh ati, tak payah nak koba kek oghang lain.koba kek den ni.den tak marah."
tapi an, dio koba dio tak suko oghang koba kek bolakang.
tapi dio tu boleh lak koba kek bolakang.
den tak cakap sosapo la an.
kadang2 den pun ado yo buek camtu.
tapi seboleh2 eh den tak nak koba pasal hal oghang kek oghang lain.
masuk balik kek tompek den nak marah tadi.
ikutkan hati ni.
den nak yo tanyo.
ekau ni napo?
bad mood ko...[tapi kalau bad mood, time laen samo yo den tengok]
pastu dio kuar tinggalkn den soghang2.
den tanyo kek diri den ni.
apo la agak eh salah den ni.
pastu, dio datang.
tanyo den.
den tongah marah tapi dalam ati la an. 
den tak nak la marah an.nt effect kek study.
dio tanyo.
den jawab la.
den jawab.
den jawab.
tapi disobabkan den ni tongah paneh ati kek dio tu..
den jawab ngan tak ikhlas.
tapi ok la an.dari dio tu.
den tanyo, dio sonyap yo.pastu buek muko.
nasib baik muko tu cantik.tapi muko cantik tapi ado masalah camtu nak buek camno.
den soda den no tak do la cantik bona.
time dio tanyo den...
dalam ati den..
sabar...sabar...sabar...sabar...
banyak an bersabar ni...
Allah kan da ajar...
Allah suko kek oghang yang sabar ni.
apo.
"sabar tu separuh daripada iman."

den tak cito kek oghang kan.
den cito kek blog den.blog den ni tak boleh nak jawab.
den nak luahkan la.den maleh nak simpan2.
den loghat n9...
blog den ni pun, tak do sapo yang nak baco.
so, takpo la an.
den tak heran.
huh!
pueh ati den.
den da lapar.
nak masak.
pastu den nak study balik ethics.
biar problem den tu tinggal kek cni yo.
tak payah ado kek dalam pikiran den.
maleh da nak pk sogalo masalah2 ni.
den nak study.
punyo la maleh nak bukak laptop, den pinjam laptop hannan.den tak tahan dah.nak kono luah an.
sokaghang, den da pueh ati.
thanks la hannan sobab pinjamkan laptop ko ni.


No comments: