Followers

Sunday, November 21, 2010

::anything u want::

salam...

tak suka tulis ni sebenarnye.
tapi ni lah kenyataannya.
lagi sehari nak final sem 3.

need encouragement.
hope anyone can give me support.
tapi sape je lah yang boleh bagi support.
hanya Dia yang ku pinta.

open Love Letter from Him.
hope ade la verse yang memberi keteguhan kepada hati ini.
before open it, ku berdoa, Ya Allah, berikanlah ku kekuatan.
and ini apa yang aku lihat ketika membuka Love Letter from Him.

Dia(Saleh) berkata,"Wahai kaumku! Mengapa kamu meminta disegerakan keburukan sebelum (kamu meminta) kebaikan? Mengapa kamu tidak memohon ampunan kepada Allah, agar kamu mendapat rahmat?"
Mereka menjawab, "Kami mendapat nasib yang malang disebabkan olah kamu dan orang-orang yang bersamamu."Dia(Saleh) berkata, "Nasibmu ada pada Allah(bukan kami yang menjadi sebab), tetapi kamu adalah kaum yang sedang diuji."(Surah An-Naml:46-47)

Nasibmu ada pada Allah.
kamu adalah kaum yang diuji.

apa kaitan dengan final.
woahh~

selagi mana kamu berusaha, selagi itulah kamu boleh melakukannya.
dont ever stop with what r u doing now.

final exam ni hanyalah sedikit ujian dari dunia.
ujian dari Allah ade lagi besar dari ini.
ape nak takut.
just do it.
move it.

"Andai air usaha itu boleh kita teguk, teguklah ia sehingga kering dan basahan tawakkal bakal mendingin di ruang tekak."

till  then~

No comments: