Followers

Monday, September 13, 2010

r.a.y.a 1431H

sebelum ni diriku mengucapkan salam aidilfitri kpd semua..
baruku tau sunnah nabi s.a.w yg patut kita ikut adalah dengan mengucapkan

"taqabballahu minni wa minkum"
(semoga amalanku dan kamu diterima)

tahun ni beraya dengan besederhana...
abgku yg sulung tidak pulang...
beraya di sana...
walaupapepun bahagia di saat raya ini tetap ada...
alhamdulillah, tahun ni ku masih beraya di kampung ibuku,
sawah raja,rembau...
tak sama mcm raye tahun sblm ni...
ku x beraya di pahang dan perak....huhu~

banyak incident yang berlaku sepanjang kepulanganku ke rumah...
1st, incident adikku pengsan disaat berjalan ketika ramadhan...
ku keseorangan bersama dgn adikku saat itu..
hanya Allah yang tau perasaanku tika itu...
her02ku pergi tempat lain.(service kereta).
xtau nak harap pada siapa waktu tu..
dipendekkan cerita ada sekumpulan jpa yg shopping waktu tu...
mcmmana ku tau mereka tu jpa?
ku tau dorang jpa melalui pakaian seragam mereka yg tidak bertukar lg...huhu

r.a.y.a @ sawah raja...
pegi umah ayah apit(ku pnggil ayahnya tok jan)
apit ni merangkap schoolmate+pak cik kpd aku.dia ni sebaya dgnku.haha~

smpai di kampung, sedaraku sume telah konvoi beraya...
ni la akibat lmbt sampai...
tahun ni ku x sempat jumpe pak cik n pak cop...

yg bestnye...
dapat resipi from induk...
resipi ape...
rahsia...:)

yg sedihnye...
duit raye makin berkurangan....:-(

raya hanya 2 hari...
mula utk study...
bila memikirkan asignment2 yg perlu disiapkan...hmm...
philosophy, ethics, presentation 4 tutorial financial accounting...

sekadar perkongsian...

event burning Quran pada 11 September 2010..
Terry Jones cancels burning Quran..
click di sini utk mengetahui dgn lebih lanjut...


ya Allah, hindarilah diriku ini daripada sifat malas...
amiiin..

No comments: